Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

De Horizon in Baarlo mooiste gebouw

09 05 2012 Twitter Facebook Email More

De Horizon in Baarlo mooiste gebouw

Vrijdag 27 april vierden de bewoners van De Horizon en de deelnemers van dagactiviteitencentrum 'de Maashorst' in Baarlo dat 'hun' gebouw is uitverkozen tot mooiste gebouw van Wonen Limburg in Noord-Limburg.

Een deelnemer van het activiteitencentrum en een bewoner van De Horizon nemen samen het kunstwerk 'de verbinding' in ontvangst.

Uitkomst Bewonerspanel Limburg

In november 2011 werd het Bewonerspanel Limburg gevraagd hoe zij denkt over architectuur en ruimtelijke kwaliteit in hun omgeving. Zo’n 900 mensen deden hieraan mee. Het bleek dat bewoners de architectuur van de woning heel belangrijk vinden. De Horizon in Baarlo werd uitverkozen tot mooiste complex van Wonen Limburg in de hele regio Noord-Limburg. Reden voor Wonen Limburg en SGL om een feestelijke bijeenkomst te organiseren voor zowel de bewoners van de huurappartementen als de deelnemers, medewerkers en vrijwilligers van het activiteitencentrum de Maashorst op de benedenverdieping van de Horizon. Ook andere partners als de gemeente Peel en Maas, VAC, Vereniging van Eigenaren en de architect waren uitgenodigd.

Zelfgemaakt kunstwerk symbool voor verbinding

Voor deze bijzondere gelegenheid maakten de deelnemers van het activiteitencentrum een mooi kunstwerk dat de verbinding tussen SGL en de bewoners van de appartementen verbeeldt. ‘SGL streeft continu naar verbinding met de bewoners in de Horizon. Zo is een aantal bewoners van de appartementen vrijwilliger bij ons activiteitencentrum’, aldus Edgar van Kessel, manager bij SGL. ‘Dit kunstwerk laat zien dat het niet alleen gaat om het wonen en verblijven in het mooiste gebouw, maar juist ook om hoe we met elkaar omgaan. En dat is uiteindelijk natuurlijk nog veel belangrijker, voegt Hassan Najja, directeur Mens & Maatschappij van Wonen Limburg daar nog aan toe.

Rond de Engelbewaarder

De Horizon, ontworpen door Silvrants Architecten, is het gebouw dat in fase 1 van het project Rond de Engelbewaarder is gerealiseerd. Het complex bevindt zich op de voormalige locatie van basisschool ’t Kempke en bij de invulling ervan stond het integreren van jong en oud met een zonder beperking centraal. Het gebouw bestaat naast 15 huurappartementen van Wonen Limburg uit activiteitencentrum De Maashorst van SGL waar dagelijks zo’n 60 tot 70 mensen te vinden zijn.

Over het Bewonerspanel

In juli 2010 is Wonen Limburg met het Bewonerspanel Limburg in Noord-Limburg begonnen. Via internet kunnen inwoners van de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas hun mening geven over onderwerpen die te maken hebben met wonen en leven. Zo kunnen wij achteraf zaken evalueren, maar zeker ook vooraf input vergaren die wij mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van beleid of nieuwe producten en diensten. Alle inwoners van deze 3 gemeenten kunnen lid worden van het internetpanel. Aanmelden kan via http://bewonerspanel-limburg.nl; hier zijn ook de resultaten van het onderzoek terug te vinden.