Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Brand 1786 Maasbree wint Straat BBQ

28 06 2012 Twitter Facebook Email More

Brand 1786 Maasbree wint Straat BBQ

Maandag 18 juni nam Janneke Vaessen, winnaar van de Buurt in Beeld actie van Wonen Limburg, de cheque voor een barbecue voor de hele straat in handen. Bewoners van de Brand 1786 zullen komende zomer genieten van een heerlijke barbecue.

Winnaar actie Buurt in Beeld

Janneke stuurde, naar aanleiding van een oproep in het magazine ‘In de buurt van…’, een foto in waarop de buurt tijdens een feestelijke bijeenkomst te zien is. De foto ontving maar liefst ruim 500 stemmen en stond daarmee overduidelijk aan kop.

 

Hechte club


De winnende foto is genomen bij de start van de realisatie van de speeltuin in de buurt. Ongeveer 1,5 jaar geleden vroegen bewoners van de Brand 1786 een bijdrage aan het fonds leefbaarheid van Wonen Limburg voor de realisatie van een nieuwe speeltuin. In de buurt lag een grote groenstrook waar niets mee gedaan werd. De bewoners van de Brand 1786 zijn een hechte club die vaak bij elkaar komen en zij wilden met een nieuwe speeltuin een plek creëren waar jong en oud elkaar kan ontmoeten.

In het traject bleek dat het rooien van de groenstrook en het plaatsen van speeltoestellen die aan alle veiligheidseisen voldoen veel geld ging kosten. Wonen Limburg sprak met de bewoners af een groot gedeelte te financieren maar dat de buurtbewoners zelf nog op zoek zouden gaan naar overige sponsors. En dat is hen gelukt. Zij hebben de Gemeente Peel en Maas en restaurant Boszicht in Maasbree weten te vinden die de overige kosten wilden sponsoren.

 

Straatbarbecue komt goed van pas


Op dit moment is de groenstrook gerooid en is het nieuwe gras aan het groeien. Deze zomer vindt de feestelijke opening van de speeltuin plaats. De gewonnen straat barbecue is daarbij natuurlijk een welkome aanvulling.