Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Poolse tolk Krystyna Gorska onderscheiden

06 08 2012 Twitter Facebook Email More

Poolse tolk Krystyna Gorska onderscheiden

Onze Poolse tolk Krystyna Gorska, werkzaam op onze Poolse spreekuren in de buurtwinkel Horst, heeft een Poolse onderscheiding gekregen voor al haar inzet voor arbeidsmigranten.

Krystyna Gorska neemt haar welverdiende onderscheiding in ontvangst

Op 26 juni werd Krystyna Gorska verwacht op de Poolse Ambassade in Den Haag. Ambassadeur Dr. Jan Borkowski onderscheidde 14 personen met het Poolse Kruis van Verdienste voor hun optreden ter bescherming van de rechten van Poolse werknemers in Nederland. 12 van de onderscheiden personen, waaronder Krystyna, behoren tot het netwerk van Poolse Infolijnen, dat informatie verzamelt over de problemen van Poolse arbeidsmigranten in Nederland en hen waar mogelijk  hulp biedt. De twee andere onderscheiden personen zijn Nederlandse vakbondsactivisten, die zich volledig inzetten voor Poolse werknemers. Het is voor het eerst dat onderscheidingen worden gegeven voor inzet voor Poolse arbeidsmigranten.

Krystyna woont en werkt inmiddels al 36 jaar in Nederland. Het is haar lust en haar leven geworden om haar oorspronkelijke landgenoten wegwijs te maken in Nederland en hen te helpen met problemen waar ze tegen aanlopen. Dag en nacht staat ze voor hen klaar. De onderscheiding heeft ze dan ook dubbel en dwars verdiend. Proficiat!!!