Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Verhogen energielabels, maakt woningen energiezuiniger

07 08 2012 Twitter Facebook Email More

Verhogen energielabels, maakt woningen energiezuiniger

Sinds de invoering van het energielabel voor woningen is Wonen Limburg bezig om haar huurwoningen energiezuiniger te maken. De doelstelling is een gemiddeld B-label voor haar woningbezit in 2020. Ook worden andere plannen voor duurzaamheid ontwikkeld.

Woningbezit Wonen Limburg per energielabel

Het energielabel voor woningen lijkt op het energielabel voor koelkasten en andere apparaten. Het geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is ten opzichte van andere soortgelijke woningen. Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig.

Is uw woning zuinig of niet?

Door het energielabel is in een oogopslag te zien of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. Op de achterkant van het energielabel voor woningen staan suggesties om uw huis energiezuiniger te maken, zoals isolatie en een zuinige cv-ketel.

Energielabel B voor ons woningbezit in 2020?

Sinds de invoering van het energielabel voor woningen tot en met nu heeft Wonen Limburg flinke stappen gemaakt. Het streven is en blijft om alle lagere labels te verbeteren met als doel gemiddeld een label B in 2020 te realiseren. Hier zijn we hard naar op weg.

Verschil in energielabels tussen 2010 en 2012

Energielabels en meer plannen voor duurzaamheid

Wonen Limburg heeft nog meer ambities op het gebied van energiebesparing. Frank Kusters, energie-adviseur: ‘Energie blijft onze aandacht houden. Zo oriënteren wij ons bij nieuwbouw op MIMI woningen; Meer Isolatie en Minder Installatie. Dat betekent dat een goed gebouwontwerp, de juiste materiaalkeuze en een goede ligging ervoor zorgen dat een energiezuinige woning ontstaat. Verder willen wij dat in 2020 ons woningbezit een gemiddeld label B heeft’.