Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Nieuwe wijkthema’s benoemd tijdens bewonersavond Landweert

14 06 2012 Twitter Facebook Email More

Nieuwe wijkthema’s benoemd tijdens bewonersavond Landweert

De deuren van Wijkcentrum ´t Stekske aan de Kruidenlaan stonden op woensdagavond 6 juni open voor de derde bewonersavond van het Wijkteam Landweert. Landweert is de eerste wijk in Venray met een wijkteam. Deze groep met vertegenwoordigers van de gemeente, politie, welzijnsinstelling Synthese en Wonen Limburg gaat gestuurd door inwoners zaken aanpakken ten behoeve van de veiligheid en leefbaarheid.

Bewonersavond Landweert

Tijdens de bewonersavond hoorden de wijkbewoners wat de prioriteiten van de vergadering van februari voor resultaat hebben gehad. En ze kozen nieuwe thema’s voor de komende maanden. 

Terugkoppeling prioriteiten februari

In het eerste deel van het programma werd een terugkoppeling gegeven op de gestelde prioriteiten van de bewonersavond op 8 februari. Het wijkteam Landweert vertelde welke
acties zijn ondernomen op zijn en wat dit heeft opgeleverd. Het betrof de volgende acties:
- groepsvorming en scooteroverlast bij de Rozemarijn en het winkelcentrum aan de Kruidenlaan
- de onveilige oversteek voor fietsers aan de Boterbloem/ Christoffelkruid
- overlast door hondenpoep bij de groenstrook aan de Kruidenlaan.

Nieuwe thema’s

Als voorbereiding op deze avond heeft het wijkteam de afgelopen tijd weer bewoners van Landweert geïnterviewd over de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk. De uitkomsten van de interviews kwamen in het tweede deel van het programma aan bod.
Daarna was het woord aan de inwoners van Landweert. Samen met het wijkteam bepaalden zij namelijk welke drie thema’s de komende periode met voorrang opgepakt gaan worden. En dat zijn de volgende:
• Parkeeroverlast Kruidenlaan.
• Onveilige oversteek fietsers aan de Stationsweg.
• Dumpen van afval bij ondergrondse langs de supermarkt.

Het wijkteam Landweert vraagt steeds nadrukkelijk om een bijdrage vanuit de wijk, onder het motto: Werken aan een veilig en leefbaar Landweert doen we samen!


Meer informatie is te vinden op www.wijkteamvenray.nl