Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Vind uw huurwoning bij Wonen Limburg

Vind een woning Twitter Facebook Email More

Vind uw huurwoning bij Wonen Limburg

Wonen Limburg heeft u veel te bieden als u op zoek bent naar een passende huurwoning. U kunt heel gemakkelijk en comfortabel online op zoek naar de woning van uw dromen.

Woningzoekenden kunnen terecht bij www.thuisinlimburg.nl

Wonen Limburg biedt haar hele woningaanbod online aan via de website van Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Deze website is een samenwerking van 6 woningcorporaties in Limburg. Voor u betekent dit dat ons gezamenlijk aanbod overzichtelijk bij elkaar staat. In een oogopslag bent u van het complete aanbod op de hoogte!

Inschrijven, zoeken en op aanbod reageren

Wilt u weten welke woningen wij verhuren? Wij geven u een totaaloverzicht. Op de website www.thuisinlimburg.nl kunt u zich gratis inschrijven. U kunt er ook meteen zoeken naar een huurwoning die bij u past en direct op het aanbod reageren. Ook als u alleen op zoek bent naar een parkeerplaats of garage kunt u op die site terecht. Ook kunt u op deze website zien wat uw gemiddelde wachttijd is.

Urgentie

Woningzoekenden kunnen op basis van een medische indicatie of op basis van herstructurering voorrang krijgen bij de woningtoewijzing. Dit geldt alleen voor de woningen in het Aanbodmodel via Thuis in Limburg. U krijgt dus geen voorrang binnen het optiemodel en ook bij loting en direct te huur gaan urgenten niet voor.

Zoekmodellen

Om het u makkelijker te maken, hebben wij ervoor gezorgd dat u op verschillende manieren kunt zoeken. Er zijn 5 zoekmodellen:

  • Het aanbodmodel: de woningzoekende met de langste inschrijfduur krijgt de woning.
  • Het direct te huur model: de woningzoekende die het eerst reageert op de woning, krijgt de woning. Ongeacht de inschrijfduur.
  • Het lotingmodel: de woning gaat naar een woningzoekende die via loting wordt geselecteerd.
  • Het optiemodel: u zoekt een woning met specifieke kenmerken en u bent bereid wat langer te wachten. Woningen met ongeveer dezelfde kenmerken in dezelfde buurt zijn ingedeeld in clusters. U geeft eenmalig uw woonwensen aan en wacht vervolgens totdat er een woning in het cluster vrijkomt. De woning wordt toegewezen aan degene die bovenaan de wachtlijst staat.
  • Het koopmodel: u overweegt een woning te kopen. U kunt dan een geschikte woning zoeken in ons koopaanbod (en hoeft daarvoor overigens niet als woningzoekende bij Thuis in Limburg ingeschreven te staan).

Naast de woningen die wij aanbieden via www.thuisinlimburg.nl, bieden wij op Pararius ook een aantal huurwoningen in het dure, luxe segment aan.