Nieuws

 • Ligt jouw toekomst in de installatietechniek? 17 oktober 2017

  De bedrijven die voor ons - en dus voor onze huurders - werken in de installatietechniek, zoeken mensen die werk willen maken van techniek. Ervaring hoef je niet te hebben, interesse voor het installatievak én twee rechterhanden heb je wel. Net als de wil om het vak te leren. Hoe jong of oud je ook bent.

 • Dank u wel voor uw gastvrijheid! 10 oktober 2017

  Zaterdag 7 oktober was al weer de 3e Dag van het Huren. Een initiatief van onze brancheorganisatie Aedes. Met 160 collega’s gingen we onze wijken en buurten in om op bezoek bij onze huurders te gaan.

 • Winnaars prijsvraag veiligheid 20 september 2017

  In ons magazine ‘In de buurt van Ruud’ vroegen we u mee te denken over de veiligheid in en rond uw huis of woongebouw. Uit alle inzendingen kozen we twee prijswinnaars. Zij kwamen met de meest praktische tips:

 • Bewoners Wonen Limburg aan de slag met Waterklaar 14 september 2017

  Klimaatverandering zorgt tegenwoordig voor steeds meer uitersten. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte in de omgeving te voorkomen. Maar dit is niet voldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Alleen met de hulp van bewoners kan het verschil worden gemaakt. Naast de extreme regenval ontstaat er namelijk ook meer wateroverlast door de toename van de hoeveelheid bebouwing en verharding in tuinen. Hierdoor stroomt er meer regenwater rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want met dit zogenoemde hemelwater valt veel te doen. Afkoppelen van het riool is de methode om dit water in gebruik te nemen. Het project Waterklaar stimuleert deze methode. En Wonen Limburg doet als corporatie mee aan dit project.

 • Noteer in uw agenda: Wereld Alzheimer Week 13 september 2017

  Op 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom vindt er landelijk een Wereld Alzheimer Week plaats van 18 tot en met 24 september. In deze week worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is.

 • Contracten verduurzaming 4.000 huurwoningen getekend 27 juli 2017

  Vandaag vond de officiële ondertekening plaats van de energieprojecten 2017-2020 van Wonen Limburg. Hiermee kregen de 4 partijen OnderhoudPlus, Cuypers-Pex BV, Gebr. Janssen BV en Caspar de Haan officieel de opdracht om te starten met de energetische renovaties van ongeveer 4000 woningen. Omdat de woningen aan de Keijsershof in Hegelsom als één van de eerste aan de beurt zijn, vond dit feestelijke moment daar in de straat plaats.

 • Omwonenden over plannen Schuttersveld bijgepraat 12 juli 2017

  Op dinsdagavond 11 juli zijn omwonenden van Schuttersveld op het gemeentehuis van Venray door Wonen Limburg en gemeente Venray bijgepraat over de plannen. In het voormalige verzorgingshuis komen gedeeltelijk woningen voor individuele huurders. Voor de overige beschikbare ruimtes worden één of meerdere maatschappelijke partners gezocht. Deze maatschappelijke (zorg)partner(s) gaan een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat we er een plek van kunnen maken waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt.

 • Weet u waar de nooduitgang is? 10 juli 2017

  Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.

 • Prijsvraag veiligheid 07 juli 2017

  Ons magazine In de buurt van Ruud staat voor een groot deel in het teken van veiligheid. Wonen Limburg wil mensen meer bieden dan een huis. Wij willen zorgen voor een thuis. Een huis is een ‘ding’ van baksteen, terwijl een thuis een gevoel is. Een plek waar je je prettig voelt. Een veilige woonomgeving is daarvoor heel belangrijk.

 • Wonen Limburg en Land van Horne verstevigen samenwerking 05 juli 2017

  Op dinsdag 4 juli tekenden de bestuurders Ger Peeters van Wonen Limburg en Edwin Delsing van Land van Horne een strategische samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking heeft tot doel ouderen beter van dienst te kunnen zijn nu zij steeds langer zelfstandig thuis wonen. Daarbij gaat het om te voorzien in voldoende geschikte en betaalbare huurwoningen, aangevuld met (zorg)diensten die het zelfstandig wonen vergemakkelijken.

 • Volgende stap in ketensamenwerking niet planmatig onderhoud 04 juli 2017

  Op 26 juni tekenden de ketenpartners en Wonen Limburg een aanvulling op de bestaande overeenkomst NPO ketensamenwerking.

 • Flinke labelsprongen voor 4.000 huurwoningen 30 juni 2017

  Flinke labelsprongen inclusief toepassingen ter voorbereiding op verdere verduurzaming in de toekomst. Dat is wat de aanbesteding van Wonen Limburg voor de energetische verbeteringen van 4.000 huurwoningen in ieder geval opgeleverd heeft. Vandaag werd de voorlopige gunning aan de deelnemende partijen bekend gemaakt.

 • Nieuwe huurbedrag voor huurbetaling in juli aangepast? 15 juni 2017

  In april ontvingen onze huurders het voorstel voor de jaarlijkse huuraanpassing. Vanaf 1 juli betaalt u een nieuwe huurprijs. Let op: op de specificatie huuraanpassing stond alleen het netto bedrag vermeld. Als u bijvoorbeeld ook een huurdersabonnement (€ 4,00) en/of Glasfonds (€ 1,10) heeft, dan wijkt het te betalen bedrag aan huur af. Dit geldt ook als bij uw woning extra kosten (servicekosten) van toepassing zijn. Per 1 juli bent u het netto bedrag plus deze eventuele bijkomende kosten verschuldigd.

 • Wonen Limburg: flexibel en stabiel 07 juni 2017

  Ook in 2016 wisten we goede resultaten te boeken. Het onlangs gepubliceerde jaarverslag over 2016 laat zien dat de bedrijfslasten verder gezakt zijn, de investeringen in duurzaamheid toegenomen zijn en de huurverhoging voor huurders opnieuw beperkt is gebleven.

 • Bewoners Johanna van Meursstraat Weert besparen fors op energie 06 juni 2017

  Wonen Limburg heeft de meest energiezuinige buurtbewoner van de Johanna van Meursstraat in Weert beloond met een maandhuur cadeau. Uit handen van bestuurder Ger Peeters mocht de winnaar van de energiezuinigheidswedstrijd – familie El Mahtouchi - op dinsdag 6 juni de cheque in ontvangst nemen. Nummers 2 en 3 kregen een halve maandhuur en een kwartmaandhuur cadeau.

 • Acceptgirokaart voor huurbetaling komt eraan! 24 mei 2017

  In verband met Hemelvaartsdag wordt de acceptgiro voor het betalen van de huur mogelijk later bij u bezorgd. Ze zijn onderweg!

 • Zelfbeheer: iets voor u? 24 mei 2017

  Onze huurders kunnen actief zijn bij werkzaamheden rond het dagelijks beheer van een woongebouw. We noemen dit zelfbeheer; het is van en voor bewoners.

 • Wonen Limburg heet statushouders welkom thuis 19 mei 2017

  Meer dan 250 vergunninghouders uit heel Limburg waren donderdagmiddag 18 mei bij ons te gast. Een middag die volledig in het teken stond van kennismaken met de nieuwe Nederlanders die de afgelopen twee jaar via ons gehuisvest zijn.

 • Bewoners Willem Litjenshof vieren oplevering 272 zonnepanelen 17 mei 2017

  Op donderdag 18 mei vond de feestelijke oplevering plaats van 272 zonnepanelen op het woongebouw aan de Willem Litjenshof in Weert. Voor ons is het voor het eerst dat we zoveel zonnepanelen op één gebouw plaatste. Reden voor een feestelijk moment met alle bewoners van het gebouw én hun buurtbewoners.

 • Archief

Zoeken