Wonen Limburg Tour 2014

Wonen Limburg Tour 2014

Ingrid Bekker

Op bezoek bij onze huurders, voelen en proeven hoe het is in de wijken en buurten, een praatje maken en inwoners de gelegenheid bieden om laagdrempelig contact te maken. Dat is wat we voor ogen hadden met onze Wonen Limburg Tour. En dat doel hebben we ruimschoots gehaald!

Wonen Limburg Tour

In september 2012 gingen we voor de eerste keer van start met onze zes weken durende tour door onze provincie. Met ons mobiele buurthuis bezochten we in totaal 36 wijken en buurten, van Noord naar Zuid. En van elk bezoek maakten we een kort verslag, zodat iedereen onze ervaringen kon volgen op een speciale website. De bezoekers kregen volop de gelegenheid om opmerkingen, vragen of klachten te bespreken. Soms werd ons zelfs een zeer kritische spiegel voorgehouden. Elke melding werd doorgespeeld naar de collega’s die hier onmiddellijk mee aan de slag gingen. Een mooie samenwerking was dat. Dit hebben we dan ook in 2013 en 2014 succesvol herhaald!

In 2015 drinken we de koffie anders...

Toen we in 2012 startten met de tour was dit voor ons allemaal nieuw. Zowel voor onze collega’s als voor de mensen in de wijk. In het begin leverde dit wel eens een argwanende of nieuwsgierige blik op.  Maar uiteindelijk was iedereen enthousiast over het initiatief. Toch hebben we vanaf 2015 het format iets gewijzigd. Natuurlijk gaan we nog graag de wijken en buurten in om een kopje koffie met bewoners te drinken of om een heel waardevol praatje te maken. Het enige verschil is dat we vanaf nu geen apart tour door Limburg maken, maar voortaan aansluiten bij bestaande activiteiten en evenementen in de buurt. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap!

Speciale tour website

Bent u benieuwd naar alle verhalen en foto's van onze Wonen Limburg Tour in 2012, 2013 en 2014? Neem dan gerust eens een kijkje op onze prachtige tour website.

 

Uitgelicht

Zoeken