Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Comfort en een lage energierekening

Speerpunt Duurzaamheid Twitter Facebook Email More

Comfort en een lage energierekening

Mevrouw en meneer Nettekoven stonden ingeschreven voor een nieuwe woning, en als 55-plussers kwamen ze in aanmerking voor de MIMI-woningen in Eygelshoven. Sinds mei wonen ze met veel plezier in hun duurzaam gebouwde eengezinswoning. “We horen geen geluid van buiten en afgelopen zomer was het binnen heerlijk koel. Bovendien is onze energierekening erg laag.“

Frisse lucht

De woning van de familie Nettekoven is goed geïsoleerd met dikke muren en driedubbel glas. Binnen hebben de bewoners frisse lucht dankzij een uitgekiend ventilatiesysteem dat de lucht zuivert en koelt. Mevrouw Nettekoven: “Onze badkamer heeft geen ramen en toch is de spiegel nooit vochtig. En hoewel mijn man en ik roken, is de rooklucht helemaal weg als we de ventilator even op stand twee zetten. Dat is plezierig als onze kleinzoon komt.”

Label AA

Mevrouw en meneer Nettekoven hadden vooraf niet nagedacht over een duurzame woning, maar ze zijn blij dat Wonen Limburg het concept MIMI (meer isoleren, minder installeren) heeft geïntroduceerd. Mevrouw Nettekoven: “We hebben voor onze keuken ook zoveel mogelijk gekozen voor energiezuinige apparatuur met label AA. En nu we op de energiedisplay zien hoeveel energie we verbruiken, zetten we eerder de computer of een lamp uit.”

Wonen Limburg stimuleert de bewoners van de Kommerveldlaan hun energieverbruik verder te verlagen. Onze huurder die gedurende 1 jaar het minst verbruikte, kreeg op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2013) een maand huur cadeau.