Start bouw Ellenhof in Ell

Marian Gielen

Wat in 2016 begon als een oproep om betaalbaar wonen in Ell mogelijk te maken zodat jongeren een kans krijgen in hun dorp te blijven, is inmiddels een plan in uitvoering. Op 10 mei is Janssen de Jong OnderhoudPlus B.V. in opdracht van ons begonnen met de verbouwing van het voormalig dorpshuis naar Ellenhof. Bewoners van Ell gaan via hun Stichting Wonen Ell de verhuur en het onderhoud van de tien appartementen voor hun rekening nemen.

Ellenhof

Het bijzondere aan de realisatie van Ellenhof is dat dorpsbewoners, verenigd in de Stichting Wonen Ell, zelf het beheer en de verhuur van de appartementen gaan doen. Jan Custers: “De stichting bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe en aan wie de woningen toegewezen worden. In eerste instantie is het gebouw, op één appartement na, van Wonen Limburg, maar ons streven is om op termijn de appartementen allemaal over te nemen.”

 

We zijn heel blij dat het nu eindelijk zover is. “Het was een lange weg met behoorlijk wat uitdagingen. We mogen er met z’n allen trots op zijn dat we met Ellenhof de wens van de dorpsbewoners hebben kunnen realiseren; het bieden van betaalbare woonruimte voor jong én oud waardoor het met name voor jongeren mogelijk is om in hún dorp te kunnen blijven wonen. Goed nieuws voor de leefbaarheid en het sociale leven in Ell. ” aldus bestuurder Ger Peeters.

 

Uiteraard is ook de Stichting Wonen Ell zeer tevreden. “We hebben veel geduld moeten hebben. Het is een nieuw concept en dat was te merken in de overleggen die sinds 2017 gevoerd zijn. We vinden het natuurlijk prachtig dat er naast de ‘boost’ in Steenenbampt nu ook eindelijk op het gebied van betaalbare appartementen voor jongeren daadwerkelijk iets van de grond komt. Het woningaanbod in Ell wordt daarmee weer completer”, aldus Jan Custers.

 

Bewoners aan zet
Met recht kunnen de initiatiefnemers uit Ell trots zijn dat hun woongebouw wordt gerealiseerd. Mede door hun enthousiasme en gedrevenheid, én de samenwerking met de gemeente Leudal en Wonen Limburg, is uiteindelijk hun idee tot uitvoer gekomen. Ellenhof is een woongebouw met 10 appartementen voor starters en 55+ers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Stichting Wonen Ell via wonenell@gmail.com.

De wooncoöperatie, waarin een groepje bewoners zelf het bouwen en/of beheren van hun (huur)woning organiseren, is nog redelijk nieuw in Nederland. Wij dragen initiatieven van bewoners omtrent zelfbeheer een warm hart toe.

Uitgelicht

Zoeken