Corporatieplein 2014: 'We gaan door met waar we goed in zijn.'

Marjolein Nollen

Wonen Limburg staat van 3 tot en met 5 juni op het Corporatieplein bij de Provada. Het plein van samenwerkende woningcorporaties uit heel Nederland. De Provada is van oorsprong een vastgoedbeurs en is inmiddels uitgegroeid tot een beurs waarop alle vormen van vastgoedontwikkeling en (volks)huisvesting centraal staan.

Op het Corporatieplein worden verschillende sessies georganiseerd die in het teken staan van onder andere herontwikkeling van zorgvastgoed, co-creatie en duurzaamheid. Bovenal willen de corporaties via presentaties, denktanks en debatten laten zien dat zij hun maatschappelijke opgave en hun sociaalhuisvestelijke taken geen moment uit het oog verloren zijn. Ook niet in de roerige tijden die de corporatiebranche recentelijk ontmoet heeft. De crisis, de verhuurdersheffing, de parlementaire enquête, ze liegen er niet om. Ze doen een beroep op de creativiteit en het oplossingsvermogen van alle corporaties in Nederland. De afgelopen periode is daarom een tijd van  reflectie en hergroeperen geweest waaruit heel helder is geworden dat afwachten geen optie is. Corporaties gaan door met waar zij goed in zijn: sociale volkshuisvesting. “We blijven gewoon DOEN!”

Iedere dag een thema
Binnen het thema Gewoon Doen ligt op dinsdag de focus op herontwikkeling en  staat woensdag in het teken van  alle mogelijke vormen van duurzaamheid, zowel maatschappelijke duurzaamheid als innovatie en nul-op-de-meter. Op donderdag wordt op een bijzondere manier het thema co-creatie belicht. Ook vindt donderdag om 14.00 uur het inmiddels befaamde corporatiedebat plaats. Jan Tromp neemt hierin de debatleiding op zich. Speciale gast is Mark Frequin. Deelnemers aan het debat zijn Jop Fackeldey (wethouder Lelystad en voorzitter G32), Willem Krzeszewski (bestuurder Staedion) en Wienke Bodewes (directeur Amvest).

Het Corporatieplein 2014 is groter dan ooit en kent dit jaar 6 deelnemende corporaties: Eigen Haard, Parteon, Portaal, Staedion, Wonen Limburg en Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl.

 

Uitgelicht

Zoeken