Inspiratietour Norbertuswijk Horst

Marjolein Nollen

Daar stonden ze dan, klaar voor vertrek: een delegatie van het Wijkcomité Norbertus en bewoners van de Norbertuswijk, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Horst aan de Maas, Wonen Limburg en de bestuurder van scholengemeenschap Dynamiek. Vóór de spelersbus van VVV.

Nieuwe bestemming kerk
Het actieve wijkcomité had vorig jaar zelf een enquête in de buurt gehouden en op basis daarvan een tienpuntenplan voor hun buurt opgesteld en werkgroepen opgericht. In de Norbertuswijk wordt de voormalige kerk verbouwd tot school en deze nieuwe bestemming met het omliggende gebied biedt volop kansen voor de centrale thema’s uit het plan, namelijk ´samen´ en ´ontmoeten´.

Inspirerende voorbeelden
Om de leden van het wijkcomité en de andere partijen te helpen inspiratie op te doen voor hun eigen buurt, bood Wonen Limburg een inspiratietour aan. Maandag 31 maart vertrok het gezelschap, in de spelersbus van VVV, om een bezoek te brengen aan Brede School Markeent in Weert, een beweegtuin in Sevenum en de Brede Maatschappelijke Voorziening in Kronenberg. De tour startte met een (indrukwekkend) bezoek aan de stilteruimte in het Dendroncollege in Horst. Een ruimte waar leerlingen en leerkrachten zich even in stilte kunnen terugtrekken. Ook in de Norbertuswijk blijkt hier behoefte aan te zijn. Ontmoeten in stilte dus.

De inspiratietour werd door iedereen zeer op prijs gesteld. De bezochte projecten spraken zeer tot de verbeelding. De komende maanden dienen zij als voorbeeld voor de verdere invulling van de thema’s ´Samen´ en ´Ontmoeten´ in Norbertus.


 

Uitgelicht

Zoeken