Jeugd uit wijk Moesel in Weert enthousiast op de fiets

Marjolein Nollen

Sinds gistermiddag kan de jeugd van de wijk Moesel officieel gebruikmaken van de nieuwe fietscrossbaan. De afgelopen twee maanden is hard gewerkt aan de aanleg en gisteren werd de baan feestelijk geopend.

Wethouder Harrie Litjens verzorgde samen met Aniek Burger van Wonen Limburg de officiële openingshandeling. Het voormalige terrein van basisschool de Zevensprong aan de Christinelaan in de wijk Moesel is nu helemaal omgetoverd in de nieuwe fietscrossbaan.

De initiatiefnemers (wijkraad Moesel) kregen na de opening een cheque t.w.v. 500 euro overhandigd uit het "samen-doen-fonds " van Stichting buurtcentrum Moesel en Punt Welzijn. Daarna konden de kinderen de fiets op en enthousiast crossen en racen.

Na de sloop van de school was het perceel geëgaliseerd en ingezaaid. Maar tot grote ergernis van buurtbewoners veranderde de plek in een hondenuitlaatterrein. Wijkraad Moesel nam toen het initiatief om hier een speelveld voor de jeugd van te maken. Dankzij een bijdrage van Wonen Limburg werd de fietscrossbaan, die 4.000 euro kostte, gerealiseerd. Bij de aanleg zijn buurtbewoners al hard aan het werk geweest om struiken rondom het terrein aan te planten. En ook voor het onderhoud en beheer van de fietscrossbaan heeft Wonen Limburg als voorwaarde gesteld dat de wijkbewoners zelf de handen uit de mouwen steken.

 

Uitgelicht

Zoeken