Leerlingen Citaverde College presenteren oplossing voor grasveld Brukske

Marjolein Nollen

Tussen de Cellostraat en de Fagotstraat in de Venrayse wijk Brukske ligt een verlaten grasveldje. Op dit moment wordt dit veldje vooral gebruikt als hondenuitlaatstrook en dumpplek. Een mooie opdracht voor 7 vierdejaars leerlingen van de VMBO Groene Theoretische Leerweg van het Citaverde College in Horst om hier eens mee aan de slag te gaan.

Na het horen van de opdracht zijn de leerlingen op bezoek gegaan bij de buurtbewoners om hun wensen voor deze ontmoetingsplek te verzamelen. Deze hebben ze verwerkt in een uiteindelijk ontwerp. Vandaag presenteerden ze in het wijkgebouw De Kiosk hun 3 ontwerpen aan de buurtbewoners en medewerkers van Wonen Limburg, gemeente Venray en Synthese. Uiteindelijk hebben de buurtbewoners gekozen voor een mix van 2 ontwerpen waarbij als basis genomen wordt het ontwerp van de leerlingen Wendy Cox, Odette Repkes en Freek Twaalfhoven. Zij stelden een picknickplek centraal met veel ruimte en speeltoestellen voor kleine kinderen.

3 ontwerpen
De leerlingen hebben in 3 groepjes 3 ontwerpen gemaakt. Tijdens een presentatie lichtten ze hun ontwerpen toe aan de aanwezige buurtbewoners. Erg mooi om te zien hoe ze rekening hielden met aspecten als de veiligheid van kleine kinderen (geen plantjes met besjes e.d.), duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk en de leefbaarheid van de omgeving (door toepassing van specifieke verlichting en de keuze voor een bepaalde inrichting van het terrein).
De buurtbewoners waren dan ook enthousiast over de uiteindelijke keuze en hopen dat het zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

Zo snel mogelijk

Wonen Limburg gaat met de buurtbewoners rond de tafel om de meest optimale mix van de 2 ontwerpen samen te stellen. Daarna gaan Niveau 2-leerlingen van het Citaverde College samen met een hovenier en een docent van de school in het najaar aan de slag met de daadwerkelijke uitvoering van het ontwerp. Deze uitvoering wordt gefinancierd door een bijdrage uit het Sociaal Activerings Programma-budget.

Met dank aan de overige leerlingen die zo hard aan hun ontwerp gewerkt hebben: Tom Lucassen, Wiek de Kleijne, Luc de Ruiter en Twan van Lier.


 

Uitgelicht

Zoeken