Opening Krûmelkesplein Baarlo

Marjolein Nollen

Op zondag 13 april werd het speelveld Krûmelkesplein door de kinderen uit de buurt op een feestelijke manier geopend. Buurtbewoonster Loes doet verslag van de opening.

Op zondag 13 april werd het nieuw aangelegde plein aan de Haammakerstraat/Olieslagerstraat feestelijk geopend. Het werd een gezellige middag waar veel buurtbewoners bij aanwezig waren. Het plein werd officieel geopend door Claudi Slot van Wonen Limburg, samen met de kinderen uit de buurt.

In de zomer van 2013 nam de buurt het initiatief om het pleintje kindvriendelijker te gaan maken. In samenwerking met Wonen Limburg en de Gemeente Peel en Maas maakten ze er een prachtige speelplek van. De start hiervan was op Burendag 2013, toen de buurt tijdens een gezellige dag een bankje plaatste en de kinderen hondenverbodsborden maakten. Ondertussen is er een haag geplant en staan er een schommel, glijbaan en een rekstok. Momenteel wordt er al volop gebruik van gemaakt door vele kinderen.

De buurt onderhoudt het plein samen met de gemeente. Op deze manier is er een mooie samenwerking ontstaan en hopen we dat deze kindvriendelijke speelplek nog jaren zo blijft!

 

 

Uitgelicht

Zoeken