Prachtige voortuin voor Woongroep Maasniel in Roermond

Marjolein Nollen

Onder een stralend zonnetje is op 7 juni gestart met de aanleg van een voortuin bij onze voormalige buurtwinkel aan het Laurentiusplein in Roermond. Vorig jaar is deze voormalige buurtwinkel omgebouwd tot appartementen. In het gebouw is alles prima in orde, maar de buitenkant laat nog te wensen over. Zo is bijvoorbeeld het parkeerdek er nog wel, maar dat heeft een bescheidenere functie.

Parkeerdek wordt voortuin
De begane grond en de eerste etage van het woongebouw worden gehuurd door Woongroep Maasniel voor haar cliënten (bewoners met het syndroom van Down). Woongroep Maasniel tovert samen met serviceclub Lions Roermond dit parkeerdek nu om tot een prachtige voortuin. Deze voortuin is voorzien van stalen bloemenbakken, die straks worden onderhouden door de bewoners van de woongroep. Het parkeerdek ligt in de looproute van het ziekenhuis en scholieren. Door de bakken ook als een afbakening te gebruiken, blijft de looproute gewaarborgd en draagt het bij tot een fraaie uitstraling van ons woongebouw.

Aanmelding Toon uw Tuin 2014
Dit bijzondere project is kortgeleden aangemeld voor Toon uw Tuin 2014, een wedstrijd uitgezet door de gemeente Roermond. Tot nu toe is nog nooit een tuin bij een appartementengebouw van een corporatie aangemeld voor deze wedstrijd. Verder is dit in Roermond het enige appartementengebouw waar bewoners zelf de tuin gaan onderhouden. Op termijn kan dit concept ook voor andere woongebouwen dienen.

Wonen Limburg heeft een financiële bijdrage uit haar Fonds Leefbaarheid toegekend voor fase 1 van het project in de vorm van de aanschaf van de stalen bloembakken en de beplanting.


 

Uitgelicht

Zoeken