RTL4 zaterdag 16.00 uur: 'Ons Huis Verdient Het' met huurwoning Melick

Marjolein Nollen

Komende zaterdagen laat 'Ons Huis Verdient Het' voorbeelden en voordelen zien van wonen zonder energierekening. Deze aflevering gaat over onze huurwoning in Melcik. Comfortabeler wonen kan voor hetzelfde geld! Woningen worden slim verbouwd tot energieneutrale woningen met 'nul-op-de-meter'. Beter voor uw comfort, uw portemonnee en het milieu.

Voorbeeldwoning van Wonen Limburg
Wonen Limburg leverde onlangs in Melick aan de Servaaslaan een van de eerste 4 testwoningen van De Stroomversnelling op. De Stroomversnelling is een landelijk initiatief waarbij 4 bouwbedrijven en 6 woningcorporaties, waaronder Wonen Limburg, zich hebben aangesloten. Het doel: energetisch renoveren van bestaande huizen zodat de huizen evenveel energie opleveren als ze verbruiken. De energiemeter komt over een heel jaar gemiddeld uit op nul en met de nieuwste technieken is het in huis weer comfortabel wonen.

Wonen zonder energierekening?
Wie doet dat? Waar gebeurt het al? Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het? Hoe betalen we het? Het magazine-achtige Ons Huis Verdient Het geeft veel aandacht aan mensen die zich thuis voelen in hun huis. Met reportages van Cranendonck tot Stadskanaal en van Delft tot Melick. In Delft gaan we een kijkje nemen bij het energieneutrale huis van Piet en Miriam. En we zien een prachtig energieneutraal droomhuis op het water. Maar ook hoe in Heerhugowaard een verbouwing binnen 12 dagen plaatsvindt, hoe de buurt aan de slag gaat met verduurzaming, handige gadgets, nieuwste ontwikkelingen en nog veel meer. De presentatie is in handen van Sebastiaan Hoekman.

De 8 uitzendingen van Ons Huis Verdient Het worden vanaf 18 mei om 12.30 uur herhaald op zondag. www.onshuisverdienthet.nl

 

Uitgelicht

Zoeken