Schoonmaakactie Op de Bossen Eygelshoven

Marjolein Nollen

Een prachtige lentedag en een grote groep ijverige buurtbewoners. Jong en oud, man en vrouw. Iedereen had er zin in om mee te doen aan Landelijke Schoonmaakactie. De dag begon met koffie, limonade en een kort welkomstwoord. Daarna kon de opruimactie van start. Allereerst werd het zwerfvuil bij de bosrand aangepakt. Op de terugweg werden nog zoveel mogelijk braakliggende terreintjes meegepikt. De oogst was een berg met volle vuilniszakken en een zeer voldaan gevoel. ‘Bijna een hele wijk schoon in anderhalf uur’, aldus een enthousiaste buurtbewoner.

Nuttig, nodig en gezellig
Bewoners, gemeente en woningcorporatie Wonen Limburg gingen kort en krachtig aan de slag. De gemeente stelde handige afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken ter beschikking. De schoonmaakactie kwam voort uit de buurtschouw van afgelopen jaar.
Het schoonhouden van straten, stoepen en terreinen is een belangrijke taak van de gemeente. Maar bewoners hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Door minder vuil te veroorzaken, maar ook door mee te helpen opruimen. Natuurlijk is samen schoonmaken niet alleen effectief, maar ook leuk. Iedereen voelt zich prettiger in een schone omgeving.
 

 

Uitgelicht

Zoeken