Smakelijk samen eten in Grathem

Marjolein Nollen

Sinds een tijd bestaat het eetpunt Samen Tafelen in Grathem. Elke 2e woensdag van de maand kunnen ouderen uit Grathem samen aan tafel voor een warme maaltijd in de Brede Maatschappelijke Voorziening de Nassaurie.

Er zijn 7 vrijwilligers actief en er schuiven elke maand ongeveer 30 mensen aan tafel aan. Wonen Limburg heeft voor de opstartfase een financiële bijdrage uit het Fonds Leefbaarheid verstrekt in de kosten van de huur van de ruimte en een bijdrage van 3 euro per maaltijd voor elke deelnemer. De rest van de kosten betalen de deelnemers zelf.
 
Onze medewerkers Jac en Marij lieten op 11 juni de lunch in het Wonen Limburg Huis voor wat het was en togen richting Grathem om een kijkje (én hapje) te nemen in de Nassaurie. Zij waren natuurlijk vooral nieuwsgierig of het eetpunt intussen een succes is. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Veel alleenstaande ouderen nemen aan het eetpunt deel om in contact te komen met andere ouderen. Maar ook echtparen weten de weg naar het eetpunt te vinden. Gewoon om eens wat andere gespreksstof te hebben. Of om na afloop nog gezellig een kaartje te leggen.


 

Uitgelicht

Zoeken