VCA en Logistiek op Maat Certificeringen Donderberg

Marjolein Nollen

Op dinsdagavond 13 mei werd een mooi succes gevierd op de Donderberg in Roermond. De eerste 4 groepen jongeren ontvingen die avond hun VCA-certificaat.
Ook 8 deelnemers die het traject Logistiek op Maat volgden, hebben hun landelijk erkende certificaten behaald. Allemaal werden ze in het zonnetje gezet.

Kansen op de arbeidsmarkt
VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid Milieu) Checklist Aannemers.
Het certificaat VCA is een noodzakelijk vereiste voor beroepen binnen de bedrijven en industrie. Voor veel jongeren is dit certificaat een eerste kwalificatie die de kans op instroom op de arbeidsmarkt vergroot. De opleiding VCA bestaat uit 3 lesavonden en 1  examenavond in De Donderie.
De opleiding Logistiek op Maat duurt 10 dagen waarbij alle noodzakelijke certificering wordt ingevuld in een logistiek opleidingscentrum. 
Het verschil met reguliere trajecten is dat de trainingen in de Donderberg op maat-opleidingen zijn, van korte duur  en, waar mogelijk, in de eigen vertrouwde wijk worden georganiseerd.
Bovendien hebben de Trainers van TRIGOS Support uit Elsloo de noodzakelijke affiniteit en ervaring. Zij richten zich op het kwalificeren en certificeren van deze mensen met als doel instroom en directe inzetbaarheid binnen de bedrijven (de arbeidsmarkt) .

Aan de slag
Er was alle reden om even bij de behaalde successen stil te staan. De deelnemers aan de trainingen kunnen nu allemaal aan de slag in de bedrijven waar een VCA  en Logistieke Certificering een eis is. Intussen is een groot deel van de groep aan de slag of zit in de procedure voor instroom binnen een bedrijf en dus op de arbeidsmarkt .

Via de Kansmakelaar van Wonen Limburg (e-mail kansmakelaar@wonenlimburg.nl)  en de Stichting Tigers kunnen gemotiveerde kandidaten zich aanmelden voor deze opleidingen.

De opleidingstrajecten komen voort uit het Wijkontwikkelingsplan Donderberg, waarin gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de provincie Limburg samen participeren.

 

Uitgelicht

Zoeken