Waak voor babbeltrucs!

Marjolein Nollen

Het project Waak voor inbraak is in januari 2014 gestart met een reeks van voorlichtingsbijeenkomsten over veiligheid bij senioren.

Babbeltrucs
Jaarlijks worden ouderen in hun eigen huis opgelicht door mensen met veel verschillende en zeer geloofwaardige verhalen. Uiterst geraffineerd en met een grote fantasie proberen ze het vertrouwen te winnen en praten zich zo naar binnen. De zogenaamde babbeltrucs. Eenmaal in huis maken zij vervolgens sierraden, geld en/of de bankpas buit. Naast de grote emotionele schade is het slachtoffer ook financieel gedupeerd. Veel mensen schamen zich voor wat hen is overkomen. Ze voelen zich dom en durven het niet te vertellen of aangifte te doen.

Voorlichtingsbijeenkomst in ´t Valdere
Op 2 april kregen de bewoners van ’t Valdere in Sevenum voorlichting over het thema babbeltrucs. Vrijwillige acteurs speelden situaties van smoezen aan de deur, waarin mensen slachtoffer worden van een babbeltruc. Door het bespreken van de gespeelde scenes werden de aanwezigen bewust gemaakt van de gevaren van babbeltrucs en kregen zij tips om te voorkomen dat zijzelf slachtoffer worden.

Meer informatie vindt u op www.waakvoorinbraak.nl.

 

Uitgelicht

Zoeken