Wonen Limburg ontvangt HIER klimaatpenning uit handen prinses Laurentien

Marjolein Nollen

Prinses Laurentien van Oranje reikte vanmiddag in Utrecht de HIER klimaatpenning uit aan Wonen Limburg.

Sible Schöne, programmadirecteur van het HIER klimaatbureau: “Met de HIER klimaatpenningen willen we een jaarlijks terugkerend signaal afgeven dat burgers en organisaties in Nederland al volop bezig zijn met de omschakeling naar een duurzame economie.”

Koploper concepten innovatieve renovatie
Wonen Limburg wint de HIER klimaatpenning omdat het HIER klimaatbureau van mening is dat Wonen Limburg voorop loopt bij de ontwikkeling van innovatieve energierenovatie-concepten die betaalbaar en daardoor herhaalbaar zijn. Vooral onze trekkersrol samen met 5 andere woningcorporaties en 4 bouwbedrijven in het project de Stroomversnelling wordt erg geprezen door het HIER klimaatbureau.

Duurzaamheid belangrijk voor Wonen Limburg
Wonen Limburg vindt het belangrijk om in te zetten op duurzaamheid. Enerzijds om de woonlasten van huurders in te perken, anderzijds zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een beter milieu.

Wat doet Wonen Limburg zoal op het gebied van duurzaamheid?
1. We legden in 2013 een kleine 2500 zonnepanelen op 571 daken.
2. We participeren samen met 5 andere corporaties en 4 bouwbedrijven in het project de Stroomversnelling. Waarbij we met een grootschalige toepassing van innovatieve renovatieconcepten een deel van onze bestaande woningvoorraad energieneutraal willen maken.
3. In Weert bouwen we momenteel 30 nieuwe energieneutrale huizen in de Johanna van Meursstraat.
4. In Panningen hebben we deze maand een tijdelijk, demontabel appartementengebouw opgeleverd (Irenehof). Met volledig herbruikbare materialen en zonnepanelen.
5. We voeren energetische maatregelen uit bij ons bestaand woningbezit. We willen in 2020 onze huizen gemiddeld van een B-label voorzien hebben.
6. Ons hoofdkantoor in Roermond is sinds een jaar gevestigd in een Rijksmonument dat we getransformeerd hebben naar een kantoor met energielabel A+.
7. We hanteren een mobiliteitsbeleid voor onze medewerkers waarbij zakelijke kilometers alleen nog met zeer energiezuinige poolauto’s gereden worden.

Trots
Wonen Limburg is natuurlijk hartstikke trots op het winnen van de penning. Dit is een mooie stimulans om door te gaan met duurzame initiatieven.

 

Uitgelicht

Zoeken