Bewoners plukken samen de vruchten van nieuwe appartementen Maasbree

Marjolein Nollen

Vrijdag 22 augustus vond de officiële opening plaats van het nieuwe appartementengebouw aan de Westeringlaan in Maasbree. Wethouder Arno Janssen, bestuurder van Wonen Limburg Wim Hazeu en Bestuurder van Proteion Marcel van Woensel, plantten met drie bewoners een fruitboom.

De drie fruitbomen staan symbool voor de wens dat de bewoners van de appartementen nog maar lang samen de vruchten mogen plukken van een fijne samenwerking en een prettige woonomgeving. De 23 appartementen van Wonen Limburg zijn bedoeld om mensen met een chronische beperking zo lang mogelijk in staat te stellen zelfstandig te blijven wonen. Proteion levert de zorg aan huis.

Ook omwonenden van het nieuwe woongebouw waren voor de feestelijke middag uitgenodigd. Uiteraard mocht een rondleiding niet ontbreken. Op verschillende plekken in het gebouw zijn schilderijen te bezichtigen van de heer Treppels, kunstenaar én een van de nieuwe bewoners.

Onder het genot van een hapje en een drankje praatten de nieuwe bewoners, de omwonenden en medewerkers van Proteion en Wonen Limburg met elkaar na over de behoeften en wensen voor de toekomst. De eerste stappen zijn gezet om de samenwerking verder vorm te geven zodat zelfstandig wonen voor de zorgvragende ouderen ook binnen Maasbree goed mogelijk is.

 

Uitgelicht

Zoeken