Een bijzonder iemand is niet meer

Marjolein Nollen

Maandagavond is Richard Philipsen uit de wijk Brukske in Venray overleden. Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw Jolanda, zoon Dilano en familie. We wensen hen veel kracht toe om met dit grote verlies om te gaan.

In de buurt van

Het gemis zal zeker ook voelbaar zijn in Brukske. Richard was immers een drijvende kracht achter veel activiteiten in de wijk. Zoals het popkoor, het kindercarnaval, Venray’s Got Talent en veel meer. Zijn laatste, grote trots was Spelen doe je zo. Dit project dat al geruime tijd succesvol loopt, heeft als doel om kinderen van de straat te houden, respect voor elkaar bij te brengen en leren samen te spelen met elkaar. Richard was bijna dagelijks te vinden in Wijkcentrum de Kiosk.

‘Samenwerking vind ik heel belangrijk, want de bewoners maken de wijk. Als je meer mensen bij jouw activiteiten betrekt, werk je dus ook aan een leukere wijk’.  Een uitspraak van Richard uit onze eerste uitgave van ons magazine In de buurt van.. van april 2012. Een uitspraak die Richard typeert. Een mensenmens met een tomeloze positieve energie. Het is dan ook geen wonder dat we Richard benaderden voor ons eerste magazine. We wilden graag aftrappen met een kanjer van een mens. En dat was Richard.

Richard, rust zacht.


Ger, Wim en medewerkers

 

Uitgelicht

Zoeken