Gedeputeerde Koopmans te gast in de wijk Donderberg

Marjolein Nollen

Gedeputeerde Ger Koopmans (Cultuur en Sport, Leefbaarheid en Wijkenaanpak) heeft woensdag 20 augustus een bezoek gebracht aan de Roermondse wijk de Donderberg.

Hier werd hij door buurtbewoners en een afvaardiging van de wijkraad ontvangen in de ‘Woonkamer van de Componistenbuurt’. Hij werd bijgepraat over de diverse ontwikkelingen in de wijk. En in het bijzonder de projecten die door bewoners zelf zijn opgepakt zoals de examentrainingen, ontmoetingsruimte en de woonzorgbrigade.

Na dit ontvangst maakte de gedeputeerde een rondgang door de wijk, waarbij verschillende belangrijke projecten werden bekeken. Zo bezocht hij het jeugd- en jongerencluster in de Vliegeniersbuurt en het centrumplan in de Kastelenbuurt. Dit gebeurde in aanwezigheid van buurtbewoners en vertegenwoordigers van Wonen Zuid, Wonen Limburg en de gemeente Roermond. De partners die samen met de provincie Limburg investeren in de Donderberg.
Verder bezocht de deputé het grootschalige renovatieproject in de Sterrenberg. Wonen Zuid is gestart met een ingrijpende renovatie en de gemeente Roermond zal aansluitend hierop verbeteringen in de openbare ruimte aanbrengen.

Met dit bezoek heeft de heer Koopmans een goed beeld gekregen van de wijkaanpak in de Roermondse wijk. Het was een geslaagd werkbezoek, mede dankzij de inzet van buurtbewoners. Dank voor jullie aanwezigheid.

 

Uitgelicht

Zoeken