Kijkje bij het nieuwe MFC Brukske in Venray

Marjolein Nollen

Midden in de wijk Brukske begint het nieuwe multifunctionele centrum vorm te krijgen. We zitten nu halverwege de bouw en de nieuwsgierigheid groeit. De toekomstige gebruikers van het MFC organiseerden daarom op 12 september een kijkmoment. Nieuwsgierige wijkbewoners namen een kijkje in het nieuwe gebouw.

mfc

Als eerste kregen de leerlingen van basisschool de Estafette een rondleiding door hun toekomstige klaslokalen. Veel geïnteresseerde ouders waren ook aanwezig. Bezoekers ontvangen in een gebouw in aanbouw, vraagt om goede veiligheidsmaatregelen Daarom droegen alle kinderen vrolijke, gele bouwhelmen die ze zelf versierd hadden.

Na de rondleiding mochten alle leerlingen buiten een ballon oplaten. Een feestelijk gezicht! Degene waarvan de ballon het verste terecht komt, wint een leuke prijs voor de hele klas.

Terwijl de bouwvakkers nog gewoon aan het werk waren, druppelden de bezoekers één voor één binnen. Er werd een diashow getoond van de bouw tot nu toe. In het wijkcentrum genoten de bezoekers van een lekker kopje koffie.

Wie komt er in het MFC?
Het nieuwe gebouw wordt de huisvesting voor o.a. de GGD, de basisschool, peuterspeelzaal, sportzaal en het wijkcentrum. Daarnaast komt er een openbare ruimte. De buurt kan daar in de toekomst bijeenkomsten organiseren.

Oplevering ca. april 2015
Het kijkmoment markeerde een hoogtepunt van de bouw van het MFC. De komende maanden wordt nog hard aan de nieuwbouw gewerkt. In april 2015 staat de oplevering van het MFC gepland. Wij zijn ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. U ook?

 

Uitgelicht

Zoeken