Ministerie van Binnenlandse Zaken op bezoek bij Irenehof

Marjolein Nollen

Op woensdag 9 juli hebben twaalf ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (directoraat-generaal wonen en bouwen) een bezoek gebracht aan de gemeente Peel en Maas in Noord-Limburg. Reden van hun bezoek was het unieke appartementengebouw Irenehof in Panningen.

In nog geen vier maanden tijd is dit eerste tijdelijke en geheel demontabele appartementengebouw van Nederland gerealiseerd. Neptunus uit Kessel heeft het gebouwd en is eigenaar, Wonen Limburg is eigenaar van de grond en verhuurt de appartementen, en de gemeente heeft het vergunningtraject begeleid, de infrastructuur aangelegd en gaat zorgen voor de groenvoorziening rondom het gebouw. De twintig appartementen van Irenehof zijn, op de modelwoning na, allemaal verhuurd aan mensen die op korte termijn en voor bepaalde tijd woonruimte zochten.


De aanwezige ambtenaren waren vanuit hun vakgebied geïnteresseerd in hoe de leefomgeving op innovatieve en economische wijze versterkt kan worden. Daarbij ligt de nadruk op het initiatief en de kracht van burgers, maar ook op samenwerking tussen partijen. De samenwerking tussen Neptunus, Wonen Limburg en de gemeente bij Irenehof, en het tijdelijke en duurzame karakter van het gebouw sloten goed aan op hun vraag.


Na het bezoek aan Irenehof werden de Ringoven en het multifunctionele gebouw ‘De Groenling’ in het Ringovenpark bezocht. Ter afsluiting werd een bezoek gebracht aan het karakteristieke SIF gebouw. Drie voorbeeldprojecten waarbij duurzaamheid, samenwerking tussen partners, en ontmoeting van mensen centraal staan.

 

Uitgelicht

Zoeken