Ontmoetingsruimte voor bewoners Hof te Berkel

Ine Rutten

Nu de verhuisdozen al een tijdje uitgepakt waren, werd het volgens de bewoners van Hof te Berkel in Horst tijd om de algemene ruimte in hun woongebouw aan te pakken. Met een bijdrage uit ons Fonds Leefbaarheid gingen zij aan de slag.

De bewoners bewonen de bovenste verdieping van 'Hof te Berkel'. Op de overige verdiepingen wonen hulpbehoevende ouderen die hun woning van De Zorggroep huren. De enorme hal op hun verdieping en de kale galerij zorgden volgens de bewoners voor een “ziekenhuisgevoel”. Tijd dus om ook van deze ruimte een thuis te maken. En dat is gelukt!

Dankzij de inzet van alle bewoners werd een gezellige ruimte gecreëerd met zelf opgeknapte en nieuwe meubeltjes. Aan de muur kwam zelfgemaakte kunst. Inmiddels hebben de bewoners al heel wat gezellige uurtjes aan tafel doorgebracht. Mét zelfgebakken vlaai!

 


 

Uitgelicht

Zoeken