Uitreiking certificaten Work4All! Roermond

Marjolein Nollen

Op 16 juli vierden de partners van het Wijkontwikkelingsplan Donderberg samen met de deelnemers aan het project Work4All! een mooi succes. Die dag ontvingen 7 jongeren namelijk een certificaat. Zij rondden hun civieltechnische opleiding met succes af. Bovendien zijn 6 jongeren bemiddeld naar een betaalde baan.

Het opleidingstraject
Work4All! biedt jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, een maximaal 6 maanden durend opleidingstraject in de civiele techniek. Het werken-leren traject bestaat uit 4 dagen werken in de wijk (infra-werkzaamheden) en 1 dag per week naar school (praktijkgerichte infra-opleiding op MBO niveau). De deelnemers volgden bij Citaverde Bedrijfsopleidingen het trainingstraject ‘Bestraten’.

Win-winsituatie
Het belangrijkste doel is om de jongeren te helpen met een opstap naar regulier werk. Na afronding van het traject kunnen zij in het kader van Social Return aan het werk bij bedrijven in de (wegen)bouw. Jongeren kiezen steeds minder voor een beroep in deze sector. Deze leer-werkplekken bieden dan ook een mooi antwoord op de steeds grotere vraag naar vakmensen in de (wegen)bouw. Wethouder Gerard IJff van de Gemeente Roermond: ‘We zijn er super trots op dat deze mensen nu met dit diploma een eerste succesvolle stap hebben gezet in een carrière binnen de bouwsector’.

De opleidingstrajecten komen voort uit het Wijkontwikkelingsplan Donderberg, waarin Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de provincie Limburg samen participeren. De certificaten werden op de locatie van Citaverde Roermond uitgereikt.

Bekijk hier een filmpje over Work4All! http://www.youtube.com/watch?v=mCkXdLjLo3c
of
de nieuwsbrief http://mailing.2-xl.nl/work4all-1/.

 

Uitgelicht

Zoeken