Verkiezing mooiste voortuin van Ambt Montfort

Marjolein Nollen

De bewonerscommissie Ambt Montfort heeft dit jaar een actie gehouden in de dorpen Posterholt, St. Odiliënberg en Montfort met als thema: Wie heeft het mooiste voortuintje van Ambt Montfort?

Alle huurders uit deze drie dorpen ontvingen in mei een brief met de vraag om dit jaar eens extra hun best te doen op hun tuin om zo de buurt een mooier aanzicht te geven. De oproep was niet aan dovemans oren gericht, want veel huurders gingen aan de slag met hun tuin. Ondanks dat de regen soms met bakken uit de hemel viel of dat de zon iets te veel aanwezig was deze zomer.

In juli beoordeelde een jury de voortuinen en de prijswinnaars zijn dus intussen bekend. De prijzen bestonden uit tien nationale tuinbonnen variërend van een prijs van 50 euro tot aan vijf prijzen van 20 euro. De prijswinnaars zijn voornamelijk ‘oudere’ bewoners. Zij geven hiermee het goede voorbeeld aan de jongere generatie.

De organisatie is bijzonder blij met het resultaat en wil graag iedereen die heeft bijgedragen haar complimenten overbrengen.

De tuin die als winnaar uit de bus kwam

1

Deze tuin eindigde op de tweede plaats

2

Deze tuin eindigde op de derde plaats

3

Uitgelicht

Zoeken