Voorbeeld Social Return bij Brinkman Schilderwerken

Marjolein Nollen

Met onze opdrachtnemers spreken we af als zij voor ons werken, dat zij dan huurders in hun bedrijf opnemen en voor hun laten werken. De eerste stappen naar Social Return zijn zichtbaar.

social return

Vanaf eind augustus gaan 7 huurders of kinderen van huurders aan de slag als (leerling)schilder bij onze schildersbedrijven. Zij worden door Faber Personeelsdiensten in het kader van het project Vakbroeders of door Vos Company opgeleid en begeleid tijdens hun werk.

Opdrachtverstrekking mét Social Return
Een tijdje geleden gaven wij in het kader van ons planmatig onderhoud opdracht voor schilderwerk aan onze huurwoningen. Onderdeel van de opdracht was dat de schildersbedrijven ook een bijdrage leveren aan Social Return. Dat wil zeggen dat de opdrachtnemers van Wonen Limburg een deel van de opdrachtsom gebruiken om huurders zonder werk in hun bedrijf op te nemen.

social return

Op de foto zien we Hassan Hussein uit Venray. Hij tekent zijn arbeidsovereenkomst bij H. Brinkman Schilderwerken uit Reuver. Hassan is afkomstig uit Somalië en was in zijn vaderland al werkzaam als schilder. Het afgelopen halfjaar liep hij 2 halve dagen per week bij Brinkman mee. Hij heeft laten zien dat hij schilder is en gemotiveerd is om de handen uit de mouwen te steken. Dit resulteerde in een arbeidsovereenkomst voor 4 dagen per week. Naast zijn werk volgt hij een cursus Nederlands.
 
Wij wensen Hassan veel succes in deze samenwerking!


 

Uitgelicht

Zoeken