Waak voor babbeltrucs in Landgraaf

Ine Rutten

‘Alstublieft. Een heerlijke vlaai.’ Een ‘bakkerijmedewerker’ belt aan en zegt dat hij mevrouw mag verrassen met een lekkere Limburgse vlaai namens een bekende. Terwijl de ‘bakkerijmedewerker’ mevrouw ‘behulpzaam’ is door het gebak in de koelkast te zetten, sluipt een andere persoon naar binnen en steelt sieraden en geld.

babbeltrucs

Een van de voorbeelden van ‘babbeltrucs’ die afgelopen dinsdag werden nagespeeld voor ouderen van het woongebouw aan de Kerkstraat in Landgraaf. Dikwijls laten senioren zonder verder na te denken onbekenden binnen in hun huis. Omdat ouderen vaak namelijk minder alert zijn en beter van vertrouwen, zijn juist zij vaker slachtoffer van babbeltrucs dan jongeren. Om hun medebewoners te waarschuwen voor en bewust te maken van deze babbeltrucs, organiseerden de dames van de Eettafel deze middag, samen met politie en Wonen Limburg.

Na afloop werden alle bewoners getrakteerd op een patatje met lekkere snack in de gemeenschappelijke ruimte. Medewerkers van Wonen Limburg namen deze middag graag de catering voor hun rekening.

babbeltrucs

Uitgelicht

Zoeken