Woonzorgcentrum Hushoven feestelijk geopend

Marjolein Nollen

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe woonzorgcentrum Hushoven in Weert officieel geopend. Wonen Limburg, Land van Horne, Het Kwadrant en de gemeente Weert organiseerden een feestelijke middag voor de nieuwe bewoners.

De middag begon met een boerenbuffetlunch voor de nieuwe bewoners. Daarna was er een gezellig samenzijn onder het genot van livemuziek. Wim Hazeu(Wonen Limburg), Edwin Delsing (Land van Horne), Jan Mueters (Het Kwadrant) en wethouder Paul Sterk openden officieel het nieuwe gebouw door het in elkaar zetten van een legpuzzel.
Hieruit ontstond een fraaie afbeelding van het woonzorgcentrum Hushoven. Bovendien was de puzzel een mooi symbool voor de samenwerking tussen alle partijen en de bewoners.

 

Over woonzorgcentrum Hushoven
De appartementen in het woonzorgcentrum zijn ingericht met als achterliggende gedachte: hoe kunnen zorgbehoevenden hier zo lang mogelijk blijven wonen? Daarnaast heeft Wonen Limburg gezorgd voor duurzame energievoorzieningen.

Zorg om de hoek
Land van Horne huurt een drietal groepswoningen in het Hushoven complex. Deze bieden een thuis aan dementerende ouderen. Zij kunnen daar kleinschalig wonen, en verzorging is hier 24 uur per dag aanwezig.
Daarnaast is er ook een grote ontmoetingsruimte: Gasterij De Stoof, waar bewoners en omwonenden een hapje kunnen eten en waar diverse activiteiten kunnen plaatsvinden.

Wonen Leren Werken
Ook VMBO school het Kwadrant huurt twee appartementen in het complex. Leerlingen van de opleidingen Zorg en Welzijn en Praktijkonderwijs kunnen hier direct het geleerde in de praktijk brengen. Dit zorgt voor vele, uiteenlopende taken die zij kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan zorgtaken, maar ook aan het organiseren van een bingomiddag, een burendag of het vervangen van een kapotte lamp. Een uniek project, met grote meerwaarde voor de bewoners!

 


 

Uitgelicht

Zoeken