Zomerse Duurzame Zorgeloze Zaterdagen

Marjolein Nollen

Gedurende het jaar hebben we allemaal op de meest uiteenlopende manieren contact met onze huurders. En daar voegden we deze zomer nog één originele manier aan toe. We organiseerden de Zomerse Duurzame Zorgeloze Zaterdagen! Uiteraard weer gratis. Het thema duurzaamheid stond er centraal. n

Leuke duurzame dingen doen
We organiseerden drie zomerse evenementen die in het licht stonden van duurzaamheid. En dan duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Velen van ons leven momenteel in een financieel krappe tijd. We moeten allemaal op de kleintjes letten en inventief met onze portemonnee omgaan. De vraag die centraal stond was: hoe kunnen we nu leuke, slimme dingen samen doen, die niet de hoofdprijs kosten? In Heerlen, Weert en Venray konden we genieten van leuke activiteiten, veel bezoekers en goede gesprekken met onze huurders.

Bij de organisatie van ons evenement zochten we de samenwerking op met wijkraden en bewonerscommissies, die deze zomer ook activiteiten aan het optuigen waren. We zorgden voor een leuk, creatief en leerzaam programma. Zo organiseerde Marieke Jacobs uit Venray een modeshow met tweedehands kleding. Hiervoor regelde ze de prachtigste kleding. En iedere outfit (inclusief sieraden en dergelijke) kostte niet meer dan een tientje! Daarnaast gaf ze een workshop ‘zelf sieraden maken’.

Ook hebben we samen gekookt met een beperkt budget: hoe zet je zo toch een lekkere maaltijd op tafel? Een kookworkshop door www.thuisafgehaald.nl om lekker te leren koken met weinig geld en tóch vers.

Onze aannemers gaven kleinschalige klus-workshops. We leerden bijvoorbeeld hoe we ons huis met eigen ingrepen tocht- of vochtvrijer kunnen krijgen.
Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht, genoeg te doen ook voor de kleintjes. Het Wonen Limburg springkussen ontbrak uiteraard niet.

Like ons event via Facebook

Tijdens het evenement doet u allerlei handige en duurzame tips op. Veel te veel om allemaal te onthouden. Vandaar dat we deze voor u gebundeld hebben in een inspirerend tijdschrift. Dit kunt u opvragen bij ons WoonAdviesTeam via 0800-1881. Of like onze Zomerse Duurzame Zorgeloze Zaterdagen Facebookpagina: www.facebook.com/zdzz2014. Daar vindt u leuke ideeën voor in en rondom het huis. En u kunt er tips uitwisselen met andere fans.


 

Uitgelicht

Zoeken