Zomerse Duurzame Zorgeloze Zondag op 14 september in Moesel

Marjolein Nollen

Zondag doen we met de 2e sessie van dit event de wijk Moesel in Weert aan. Samen met Wijkraad Moesel maken we er een mooie nazomerse dag van met allerlei activiteiten, workshops en shows. Het thema is duurzaamheid: hoe doen we meer met minder geld? Kom gezellig ook!

Leuke duurzame dingen doen
Wonen Limburg organiseert 3 keer op verschillende plekken in Limburg een zomers evenement dat in het licht staat van duurzaamheid  in de breedste zin van het woord. Velen van ons leven momenteel in een financieel krappe tijd. We moeten allemaal op de kleintjes letten en inventief met onze portemonnee omgaan. Hoe kunnen we nu leuke, slimme dingen doen samen, die niet de hoofdprijs kosten?

Waar en wanneer?
Bij de organisatie van dit evenement heeft Wonen Limburg de samenwerking opgezocht met wijkraden en bewonerscommissies. In Weert sluiten we aan bij de hobby-/vrijmarkt van Wijkraad Moesel op het terrein van de fietscrossbaan aan de Christinelaan. Van 13.00 tot 17.00 uur is de Zomerse Duurzame Zorgeloze Zondag-tent van Wonen Limburg geopend. Iedereen is van harte welkom. Je hoeft je hier niet voor aan te melden en de toegang is helemaal gratis.

Leuke duurzame dingen doen
Wonen Limburg organiseert drie maal op verschillende plekken in Limburg een zomers evenement dat in het licht staat van duurzaamheid. En dan duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Velen van ons leven momenteel in een financieel krappe tijd. We moeten allemaal op de kleintjes letten en inventief met onze portemonnee omgaan. Hoe kunnen we nu leuke, slimme dingen doen samen, die niet de hoofdprijs kosten?

Waar en wanneer?
Bij de organisatie van dit evenement heeft Wonen Limburg de samenwerking opgezocht met wijkraden en bewonerscommissies, die deze zomer ook één en ander aan het optuigen waren. In Weert sluiten we aan bij de hobby-/vrijmarkt van Wijkraad Moesel op het terrein van de fietscrossbaan aan de Christinelaan. Van 13.00 tot 17.00 uur is de Zomerse Duurzame Zorgeloze Zondag-tent van Wonen Limburg geopend. Iedereen is van harte welkom. Je hoeft je hier niet voor aan te melden en de toegang is helemaal gratis.

Programma Zomerse Duurzame Zorgeloze Zondag in Weert
De bezoekers kunnen zich vergapen aan allerlei spulletjes op de hobby-/vrijmarkt op het voormalig terrein van Basisschool De Zevensprong. Daarnaast worden ze meegenomen in allerlei leerzame, maar vooral gezellige activiteiten. U kunt meedoen aan de energiequiz en daarmee kans maken op energiebesparende middelen ter waarde van € 500.

Op het middagprogramma staat onder meer:
 
• Modeshow tweedehands kleding
Marieke Jacobs uit Venray organiseert modeshows met tweedehands kleding. Ze heeft hiervoor de prachtigste kleding geregeld. En iedere outfit (inclusief sieraden en dergelijke) kost niet meer dan een tientje! Daarnaast geeft ze een workshop ‘zelf sieraden maken’.
 
• Workshop Budgetkoken
Ook gaan we samen koken. Met thuiskoks uit de regio Weert van www.thuisafgehaald.nl  worden workshops ‘budgetkoken’ gegeven. Hoe maak je nu écht lekkere maaltijden die niet de hoofdprijs kosten en wel origineel zijn? Daarnaast geven deze amateurkoks bijvoorbeeld ook tips in houdbaarheid van verse groenten, zelf kruidenolie maken. Noem maar op …
 
• Klusclinics
De technisch beheerders van Wonen Limburg en de ketenpartner geven de bezoekers klustips over hoe je van je huis heel eenvoudig je eigen thuis maakt.

Springkussen voor de kids
Uiteraard is er ook aan speelruimte voor de kinderen gedacht. En het Wonen Limburg springkussen ontbreekt natuurlijk niet.

Nieuwsgierig?
Kijk voor foto's van de 1e Zomerse Duurzame Zorgeloze Zaterdag in Heerlen op www.facebook.com/zdzz2014. Graag tot zondag!

modeshow

 

 

Uitgelicht

Zoeken