22 november Waterdag in Heel

Marjolein Nollen

In de wijk Reutsberg-Noord in Heel is vaak sprake van waterhinder en soms ook overlast bij hevige neerslag. Daarom organiseert de gemeente Maasgouw een ‘waterdag’ op zaterdag 22 november.

Deze dag trapt wethouder Laileu in de wijk Reutsberg de campagne Waterklaar af met de presentatie van de Waterklaarmeter. Deze aftrap vind plaats in de foyer van Cultureel Centrum Don Bosco aan de Monseigneur Savelberg.

Waterklaar
Na de officiële opening door wethouder Laileu gaan deskundigen van de gemeente en studenten watermanagement van het Citaverde college langs de deuren. Samen met de bewoners in de wijk Reutsberg bepalen ze dan het Waterklaar-niveau van de tuinen.

Dit doen ze met behulp van de Waterklaarmeter. Deze is speciaal hiervoor ontwikkeld. Dan krijgen de bewoners van de wijk een aantal praktische tips om hun eigen tuin waterklaar te maken.

Prijsvraag
Inwoners van de gemeente Maasgouw maken die dag kans op een mooie prijs: een waterklare tuin. De gemeente en de deelnemende bedrijven leveren een deskundig advies en een bijdrage van 50 procent van de aanlegkosten voor het waterklaar maken van 2 achtertuinen, met een maximum van 500 euro per tuin.

Als u mee wilt doen aan deze prijsvraag vult u het deelnameformulier prijsvraag Waterklaar in. Op het formulier vindt u de voorwaarden van de prijsvraag.

Meer informatie vind u op de website van gemeente Maasgouw: http://www.gemeentemaasgouw.nl/internet/projecten_3594/item/afkoppelen-reutsberg_29258.html

 

 

Uitgelicht

Zoeken