Beweegtuin Laethof in Eygelshoven krijgt vorm

Marjolein Nollen

Op dit moment wordt er volop gewerkt in het gebouw De Laethof om de leegstaande ruimte aan de Laethofweg 73 om te toveren tot beweegtuin en ontmoetingsruimte. Naar verwachting kunnen in december de deuren open.

Een bijzondere beweegtuin
De meest voorkomende beweegtuinen zijn delen van een tuin die ingericht zijn met  fitnesstoestellen. Ouderen uit de buurt of bewoners/patiënten van een zorginstelling kunnen hier hun conditie op peil houden door het doen van gymnastische oefeningen.

De beweegtuin in Eygelshoven is anders. Het grote verschil met andere beweegtuinen is dat de beweegtuin bij de Laethof binnen is en niet buiten. Regen en kou beletten het bewegen dus niet. Een andere bijzonderheid is dat aan deze beweegtuin een ontmoetingsruimte grenst. Bezoekers kunnen voor of na het bewegen in de ontmoetingsruimte terecht. Hier staan cliënten van Radar klaar met een kopje koffie of thee.

Iedereen is welkom
De beweegtuin is speciaal ontworpen voor ouderen en minder-validen. De beweegtoestellen zijn specifiek gericht op het verbeteren van de conditie, lenigheid en stabiliteit. Zo zijn er bijvoorbeeld een beenstrekker, zitfiets en loopbrug te vinden. Het geheel is dan ook niet te vergelijken met een fitnessruimte in sportscholen.
De ruimte zal ook gebruikt worden door de fysiotherapeute van Meander voor het begeleiden van haar cliënten en het geven van fysiotherapiebehandelingen.

De beweegtuin is er niet alleen voor bewoners van de Laethof. Elke inwoner van Eygelshoven is er van harte welkom!

Bijdrage uit bewonersbudget
Voor de realisatie van deze beweegtuin werd een bedrag uit ons bewonersbudget beschikbaar gesteld. De beweegtuin heeft tot doel het welzijn van de bezoekers te verhogen. Zowel de fysieke als de mentale gesteldheid.

Samenwerking Wonen Limburg, MeanderGroep en Radar
De beweegtuin komt tot stand door een samenwerking tussen 3 partijen. Wonen Limburg stelt de ruimte en beweegtoestellen ter beschikking voor de gebruikers. Meander zorgt voor een dagelijkse openstelling van de ruimte en begeleiding bij het gebruik van de beweegtoestellen en cliënten van Radar verzorgen een kopje koffie of thee en zij houden de ruimte schoon.

 

Uitgelicht

Zoeken