Burendag in Panningen

Marjolein Nollen

Er waren tal van activiteiten in Panningen tijdens Burendag op 27 september. Wonen Limburg was bij een aantal betrokken. Bijvoorbeeld bij de nieuwe speelplek het Tumpke, de jeu de boule baan Piushof en de kennismaking tussen de bewoners van de Groenling.

Opening speeltuintje het Tumpke
Aan de Loosteeg in Panningen ligt een braakliggend terrein waar we in de toekomst mogelijk nog willen bouwen. De buurtbewoners wilden graag dit terrein inrichten als speeltuintje. En deze wens is realiteit geworden. Wonen Limburg stelde de grond ter beschikking en een bijdrage van het Oranjefonds maakte de aanschaf van een duikelrek en verf mogelijk. De bewoners konden dus aan de slag. Het eindresultaat mag gezien worden. Bovendien is de onderlinge samenwerking in de buurt sterk verbeterd. Kortom: twee vliegen in één klap. De speelplek werd op zaterdag 27 september feestelijk geopend.

Jeu de boule baan Panningen geopend
Aan de Piushof in Panningen is zaterdag 27 september een jeu de boules baan geopend. Een accordeonist, een zanger en een buutreedner zorgen voor wat extra sfeer. En dat viel goed in de smaak bij de vele aanwezigen. Het idee achter de aanleg van deze baan, is om de wat oudere bewoners van Piushof meer aan het bewegen te krijgen. Met ondersteuning van de gemeente en Wonen Limburg kwam de baan tot stand.

 

Bewoners Groenling maken kennis met elkaar
In de Groenling in Panningen woont een mooie mix van bewoners. Mensen die huren via De Zorggroep en Daelzicht, maar ook mensen met een zelfstandige huurovereenkomst. Sinds afgelopen zomer zijn de appartementen in de verhuur. Na de drukte van de verhuizing was het nu tijd om met elkaar kennis te maken. Hoewel in het begin wat onwennig, kwamen de gesprekken onderling toch snel op gang. Zeker nadat de polonaise was ingezet. De heerlijke wafels van Bakkerij op de Beek vonden gretig aftrek. De cliënten van atelier Oet de Verf lieten verder vol trots hun mooie kunstwerken zien. Als afsluiting stond aan het eind van het programma een frietwagen klaar. Een patatje ging er bij iedereen wel in. Een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Een aantal bewoners heeft al te kennen gegeven een dergelijke activiteit voor volgend jaar te willen organiseren.

 


 

Uitgelicht

Zoeken