De camera op nieuwbouw Johanna van Meursstraat, Weert

Marjolein Nollen

Volg de bouw! De nieuwbouw van deze energieneutrale huurwoningen schiet flink op.

BAM Woningbouw Zuid bouwt de 30 energieneutrale huurwoningen voor Wonen Limburg. Eind september zijn de eerste vloeren gelegd. Begin december wordt de eerste woning al opgeleverd.

De woningen zijn grotendeels levensloopbestendig en voor een brede doelgroep aantrekkelijk. Doordat de huurwoningen in grote mate zelfvoorzienend zijn, zorgt dit voor stabiele woonlasten in de toekomst. Bewoners van deze 30 duurzame woningen betalen straks in principe niets aan energie. De woonlasten zijn hierdoor aanzienlijk lager dan bij een gewone nieuwbouwwoning.

Van de 30 woningen, zijn er 16 levensloopbestendig en 14 gezinswoningen. Levensloopbestendig  betekent overigens niet alleen ‘wonen voor een oudere doelgroep’. Ook starters en jonge gezinnen kunnen hier een prima thuis vinden. Een bepalend kenmerk van levensloopbestendig is dat een woon- en slaapgedeelte op de begane grond aanwezig is.

De opzet van het huidige straatbeeld blijft gehandhaafd. Met deze nieuwe huurwoningen geeft Wonen Limburg een kwaliteitsimpuls aan de wijk. Daarnaast laten we met deze nieuwbouw op verschillende manieren zien dat wij duurzaam bouwen en verhuren. Niet alleen met energieneutrale installaties, maar ook door het hergebruik van materialen.

Volg de bouw
Ook nieuwsgierig hoe de bouw verloopt? Kijk voor actuele foto’s op www.kijkopdebouw.nl/nieuwe-huizen-johanna-van-meursstraat-weert


 

Uitgelicht

Zoeken