Empowerment meisjes en vrouwen in Venray

Marjolein Nollen

Vrijdag 12 december stond Venray in het teken van empowerment van meisjes en vrouwen vanuit Islamitisch oogpunt. Dit op initiatief vanuit de Moslim-gemeenschap in Venray.
Met medewerking van het Raayland College, Wonen Limburg, de Marokkaanse en Turkse Moskee in Venray organiseerde Stichting Nieuwemoskee Live die middag en avond enkele informatiebijeenkomsten. De middagbijeenkomst in het Raayland College was exclusief gericht op Islamitische meisjes. De avondbijeenkomst in het wijkcentrum Kiosk was breder opgezet. De opkomst was groot.

empowerment

Stimuleren maatschappelijke betrokkenheid

Stichting Nieuwemoskee Live vormt een Islamitisch platform voor kritische denkers. En heeft als doel om vernieuwende, kritische uitwisselingen in en rondom de moslimgemeenschap in Nederland te organiseren. De stichting wil bovendien (zelf)reflectie en maatschappelijke betrokkenheid onder (jonge) moslims stimuleren. Dat was ook het doel van de bijeenkomsten op 12 december; om moslima’s vanuit hun eigen perspectief zicht te geven op zelfbeschikking en hen op die wijze bewust te maken van de mogelijkheden van participatie in de wijk.

Interessante bijdragen

Bijdragen vanuit verschillende hoeken zorgden voor een veelheid aan informatie. Zo werden de aanwezigen meegenomen in een bijdrage vanuit de zuiver theologische hoek. Maar ook een bijdrage van een maatschappelijk werkster over de systematiek van Loverboys en een reflectie van een Imam wist de aanwezigen te boeien.

Betere samenleving

Wonen Limburg heeft graag medewerking verleend aan dit initiatief, omdat dit prima aansluit bij ons doel om een betere samenleving te realiseren. Mensen die zelfbewust in het leven staan, staan ook open voor ontmoeting met anderen en kunnen een verbinding aangaan in hun buurt.

 

Uitgelicht

Zoeken