Gastlessen over dementie

Marjolein Nollen

Deze week verzorgde de projectgroep Dementie? DeMENSie! een groot aantal gastlessen over dementie voor leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. De lessen werden verzorgd door vrijwilligers van diverse organisaties die zich met dementie bezighouden.

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren flink stijgen. Een groot deel van de mensen met dementie (70%) lijdt aan Alzheimer, vandaar ook dat men vaak over Alzheimer spreekt. Met het project Dementie? DeMENSie! organiseren de Limburgse afdelingen van Alzheimer Nederland een leerzame activiteit gericht op jongeren. Door middel van gastcolleges wordt de jongeren op een aansprekende manier duidelijk gemaakt wat dementie is en hoe je het kunt herkennen. Deze jonge doelgroep krijgt in de toekomst immers veel te maken met dementie in de samenleving. Er wordt in de lessen gebruik gemaakt van beeld- en geluidsmateriaal, geheugentesten en ervaringsverhalen.

Voor de gastlessen zijn sponsoren gezocht. De lessen worden weliswaar door vrijwilligers verzorgd; het benodigde lesmateriaal moet natuurlijk wel gerealiseerd worden. Wonen Limburg heeft zowel een les op Het Kwadrant in Weert als op het Bouwens van der Boijecollege in Panningen gesponsord. Wonen Limburg vindt het belangrijk dat kennis over dementie verspreid wordt. Het is een onderwerp wat de hele samenleving aangaat en waar we in onze omgeving allemaal mee te maken krijgen. De woningcorporatie bekijkt nu ook met de projectgroep Dementie? DeMENSie of er een gastles voor medewerkers van Wonen Limburg gegeven kan worden. 

root aantal gastlessen over dementie voor leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. De lessen werden verzorgd door vrijwilligers van diverse organisaties die zich met dementie bezighouden.

Uitgelicht

Zoeken