Geen zorgen over asbest in mechanische ventilatiesysteem en WTW-systeem

Marjolein Nollen

Als bewoner van één van onze huizen in de binnenstad van Roermond hoeft u zich geen zorgen te maken over asbest in de automatische ventilatiesystemen naar aanleiding van de brand in de jachthaven Het Steel.

Mechanische ventilatiesystemen

Als uw woning is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem hoeft u zich geen zorgen te maken dat er eventueel asbestdeeltjes in uw woning terecht zijn gekomen. Het systeem voert namelijk alleen lucht af uit uw woning en haalt geen lucht naar binnen. Er kunnen dus géén asbestdeeltjes via dit mechanische ventilatiesysteem in uw woning terecht gekomen zijn.

Warmteterugwinsysteem (woongebouw De Toerist)

Er is een kleine kans dat asbestdeeltjes in het warmteterugwin-systeem (WTW) zijn terecht gekomen. De filters in dit systeem houden echter deze asbestdeeltjes tegen. Het is dus van groot belang dat u nu zelf geen filters gaat verwijderen en/of vervangen.

Verwijder en vervang geen filters

Zodra het verontreinigde gebied is vrijgegeven, laten we een gespecialiseerd bedrijf het WTW-systeem controleren op asbest. Hierover ontvangt u schriftelijk bericht van ons. Tot die tijd adviseren wij u om de filters in het ventilatiesysteem niet zelf te verwijderen en te vervangen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de berichtgeving van de gemeente Roermond (www.roermond.nl/brand) en de Veiligheidsregio. Ook kunt u met vragen terecht bij het call center van de gemeente Roermond via het speciale telefoonnummer 140475 of bel het Klant Contact Center van de gemeente Roermond via (0475) 35 99 99.

 

Uitgelicht

Zoeken