Huis van Morgen is open

Marjolein Nollen

Het Huis van Morgen is een demonstratiewoning aan de Bernhardstraat 4 in Panningen waar bezoekers kunnen zien wat bouwkundig en technologisch kan om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Sinds 28 november is het Huis van Morgen open voor publiek.

Huis van morgen

Foto Ger Peeters

Een realistisch beeld

Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg aanmerkelijk toe de komende jaren. Behalve de vraag verandert ook de zorg van karakter. In het Huis van Morgen is op een concrete manier te zien wat mensen zèlf kunnen doen om de verhuizing naar een zorginstelling te voorkomen, dan wel zo lang mogelijk uit te stellen.
Het toegankelijke ‘inloopcentrum’ geeft bezoekers een realistisch beeld van de huidige mogelijkheden wat betreft informatie- en communicatietechnologieën, hulpmiddelen en fysieke woningaanpassingen.

Openingstijden

Het Huis van Morgen is geopend op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Rondleidingen buiten de openingstijden zijn alleen mogelijk op afspraak via telefoonnummer 077-3077350 of via de website huisvanmorgen.nu. Een rondleiding is mogelijk voor groepen tot maximaal 5 personen.

Samenwerking

Het project is een samenwerking van de gemeente Peel en Maas, De Zorggroep, Vorkmeer, Wonen Limburg, Rabobank Peel, Maas en Leudal, EIZT en Proteion Thuis.

Lees ook het persbericht Huis van Morgen geopend en het artikel uit Dagblad de Limburger.

 

Uitgelicht

Zoeken