Kijkmoment aan de Johanna van Meurstraat in Weert

Marjolein Nollen

In januari worden 30 nieuwe energie neutrale huizen aan de Johanna van Meurstraat opgeleverd. Vanmiddag konden de toekomstige bewoners van de Johanna van Meurstraat een kijkje nemen in hun nieuwe woning. Samen met andere geïnteresseerden konden zij twee woningen in aanbouw van dichtbij bezichtigen tijdens het ‘halfweg kijkmoment’.

JohvM

De bouw

De woningen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Weert en BAM woningbouw Zuid. Een aantal bouwelementen kon van tevoren al gefabriceerd worden. Zo zijn bijvoorbeeld daken, wanden inclusief wandverwarming en vloeren compleet geleverd en gemonteerd. Hierdoor bespaarden we fors op bouwtijd en werd overlast voor omwonenden beperkt. Na de bouwvak werd de laatste hand aan de sloopwerkzaamheden van de oude huizen gelegd. Binnen vijf maanden tijd trekken de eerste huurders al in hun nieuwe woning.

Energieneutraal

De 30 nieuwe woningen zijn grotendeels zelfvoorzienend als het gaat om energie. Toekomstige bewoners hoeven dus weinig tot geen energielasten te betalen, waardoor de energielasten aanzienlijk lager zijn. Bovendien is het dak grotendeels belegd met zonnepanelen.

Knuffelmuren

Het slooppuin van de oude woningen is niet afgevoerd maar hergebruikt als fundering voor de nieuwbouw. De verwarming is verwerkt in de binnenwanden waardoor geen radiatoren meer nodig zijn. Deze zogenaamde knuffelmuren zorgen voor  een aangename, natuurlijke warmtestroom in de woning.

In totaal komen er 16 levensloopbestendige woningen en 14 gezinswoningen, waarbij de opzet van het bestaande straatbeeld gehandhaafd blijft. De woningen zijn bijna allemaal verhuurd. De bouw is te volgen via webcambeelden op www.kijkopdebouw.nl.

 

 

Uitgelicht

Zoeken