Leunen zelf aan de slag met ons bewonersbudget

Marjolein Nollen

In Leunen was het gemeenschapshuis dringend aan vervanging toe. Het dorp wilde weer een plek waar iedereen terecht kon voor een activiteit of gewoon voor de gezelligheid. De inwoners vonden het leegstaand pand van de Rabobank en sloegen de handen ineen.

Wilma van de Baank

Voorzitter Wilma Manders van MFC Leunen vertelt: “We vinden dat elk dorp een centrale ontmoetingsplek moet hebben. Juist voor mensen die zijn aangewezen op een beetje hulp van anderen. Naast het oude gemeenschapshuis kwam een pand leeg. We hebben zelf plannen laten maken om het gebouw te laten renoveren. Het aftimmeren, schilderen en behangen hebben we als vrijwilligers zelf gedaan, net als de tuin en de bestrating.”

MFC lééft in Leunen

De vrijwilligers hebben zich niet alleen met het gebouw zelf beziggehouden, maar ook met de activiteiten die er gaan plaatsvinden. Daarvoor hebben ze met alle verenigingen in het dorp overlegd. Doordat zoveel mensen betrokken zijn bij het MFC, is merkbaar dat de samenhang in het hele dorp groter wordt. Dat is misschien wel het mooiste: het MFC lééft echt in Leunen.

Die samenhang was heel duidelijk zichtbaar bij de officiële opening op zaterdag 21 december. Onder het toeziend oog van veel dorpsbewoners onthulde wethouder Lucien Peeters de naam van het MFC: De Baank.

Steun uit het bewonersbudget

Het MFC kwam mede tot stand met ondersteuning van het bewonersbudget van Wonen Limburg. Wonen Limburg is altijd bereid om kleinschalige, maar ook grotere, langlopende leefbaarheidsprojecten financieel te ondersteunen. We ondersteunen ook graag met kennis en menskracht als dat nodig is.
Heeft u goede ideeën? We denken graag samen met u mee!

Baank

Uitgelicht

Zoeken