Medio 2015: start bouw nieuwe huurwoningen Eygelshoven

Marjolein Nollen

Aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven bouwt Wonen Limburg 26 grondgebonden levensloopbestendige huurwoningen. Medio volgend jaar wordt met de bouw ervan gestart. De energiezuinige huizen zijn bestemd voor een brede doelgroep.

Stenen worden hergebruikt

Voorheen stonden er 48 portieketagewoningen aan het Burgemeester Dohmenplein. Deze voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en worden momenteel afgebroken. Een deel van het sloopmateriaal wordt hergebruikt bij de bouw van de nieuwe huizen. De nieuwe huurders kunnen rekenen op een lage energierekening. De woningen zijn geschikt voor jong en oud. Met een badkamer en slaapkamer op de begane grond zijn de woningen geschikt voor ouderen en mensen met een beperking. De twee slaapkamers evenals de mogelijkheid voor een 2e badkamer op de verdieping maken dat de huizen zeker ook geschikt zijn voor gezinnen.

Afstand tot arbeidsmarkt

Wonen Limburg realiseert het project, ontworpen door DreessenWillemseArchitecten, samen met haar ketenpartner Bouwbedrijven Jongen. Daarbij is ook aandacht voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden de stenen vanuit de sloop momenteel schoongemaakt door cliënten van de Stichting Schoon GMS in samenwerking met Relim, een dagbesteding voor onder meer ex-dak- en thuislozen. Zo leiden de investeringen niet alleen tot nieuwe woningen, maar bieden deze projecten ook kansen om een stap te zetten op de arbeidsmarkt.

De verhuur van de woningen start eveneens medio 2015. Het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk.

Uitgelicht

Zoeken