Minister Blok bezoekt ‘tijdelijke’ Irenehof Panningen

Marjolein Nollen

Op maandag 17 november heeft de minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok een bezoek gebracht aan de gemeente Peel en Maas in Noord-Limburg. Reden van het bezoek was het unieke appartementengebouw Irenehof in Panningen, welke is ingezet als pilot voor een tijdelijke huisvestingsbehoefte.

ministerblokirenehof

De minister was geïnteresseerd in het concept van een tijdelijk woongebouw voor mensen die om welke reden dan ook tijdelijk en snel een huis nodig hebben. Hij werkt zelf momenteel aan uitbreiding van de wettelijke mogelijkheden om tijdelijke huurcontracten in te zetten.

Het tijdelijke gebouw Irenehof bestaat uit twintig appartementen die verhuurd zijn aan een mix van doelgroepen, zoals arbeidsmigranten die zich permanent willen vestigen in de regio, gescheiden mensen, ex-studenten en andere mensen die op korte termijn woonruimte zochten. De huidige bewoners hebben, bij wijze van proef, een tijdelijk huurcontract van maximaal 2 jaar afgesloten.

De minister en zijn gezelschap werden ontvangen bij Neptunus in Kessel, bouwer van het tijdelijke appartementengebouw. Na presentaties over het tijdelijke huisvestingsproject vanuit Gemeente Peel en Maas, Wonen Limburg en Neptunus, werd een bezoek gebracht aan het appartementengebouw Irenehof. Hier sprak minister Blok uitgebreid met enkele bewoners en omwonenden over hun ervaringen.

Uitgelicht

Zoeken