Predicaat ‘Extra Waardering’ voor voortuin Laurentiusplein Roermond

Marjolein Nollen

Jaarlijks kunnen inwoners van Roermond zich opgeven om hun voortuin door een onafhankelijke jury te laten beoordelen. Deze wedstrijd Toon uw Tuin vond al weer voor de 10e keer plaats! De ontknoping was op donderdag 6 november in een overvolle Tuinzaal van het Stadhuis in Roermond.

Extrawaarderng

Dit jaar mocht de jury van Toon uw Tuin 68 deelnemende tuinen beoordelen. Hiervan werden 12 tuinen beloond met het predicaat ‘extra waardering’. Deze tuinen hadden een hoge score op het gebied van belevingswaarde, voorbeeldfunctie, creativiteit en mate van inpassing in de omgeving. Daarnaast ontvingen alle deelnemers een kleine attentie en een certificaat van deelname. De deelnemende tuinen zijn een voorbeeld voor straat, wijk en stad, oordeelde de jury, die veel waardering heeft geuit voor hun tuinvlijt.

Goed voorbeeld doet volgen

Om het goede voorbeeld te geven hebben wij zelf een project ingediend. Samen met Woongroep Maasniel en de Lions Club Roermond hebben we het parkeerdek van ons voormalige kantoor aan het Laurentiusplein omgetoverd tot een mooie voortuin. De entree oogt nu een stuk fraaier. De bewoners zorgen zelf voor het onderhoud van de voortuin.

Extra Waardering

Met onze inzending zijn wij één van de ‘winnaars’ geworden. Daarvoor hebben wij het predikaat ‘extra waardering’ ontvangen. Een mooie prijs en een aanmoediging om volgend jaar weer mee te doen. Vooral de samenwerking tussen onze bewoners en partners is van toegevoegde waarde.

Verfraaiing van de buurt

De gemeente Roermond, de betrokken woningcorporaties (waaronder Wonen Limburg) en de jury van Toon uw Tuin stimuleren hiermee dat meer inwoners hun tuin verfraaien en daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van het woongenot in de eigen wijk. De voortuin is immers een visitekaartje van de straat.
Daarnaast zorgt het aanleggen en onderhouden van de tuin vaak voor meer contacten tussen buurtbewoners onderling. En dat bevordert weer de leefbaarheid in de wijk.

Uitgelicht

Zoeken