Sociaal ondernemerschap in Fatima (Weert) gezocht

Marjolein Nollen

Tijdens de Doetafel op 21 november willen we goede ideeën voor de wijk Fatima vertalen naar een concrete uitvoeringsagenda. Met een wijkgerichte aanpak voor Fatima willen Wonen Limburg en Land van Horne het aanbod van ondernemers en burgers koppelen aan de vraag van senioren, zorgaanbieder en woningcorporatie.

Ouderen

Langer thuis wonen is het credo van de nabije toekomst. Door het ingezette kabinetsbeleid en de veranderde wensen van ouderen zullen senioren steeds langer thuis wonen en thuis zorg ontvangen.  Dat betekent nogal wat voor de inrichting van de woningen, voor de woonomgeving en voor dienstverlening aan huis.  Dat biedt ruimte voor nieuwe mogelijkheden, maar ook noodzaak voor nieuwe lokale samenwerkingsverbanden en nieuwe initiatieven die het langer thuis wonen mogelijk maken. Kortom, dat vraagt om sociaal ondernemerschap!

Partijen gezocht voor nieuwe woonzorg-markt

Er zijn vanuit detailhandel (bezorgservice), horeca (maaltijdservice, activiteiten), persoonlijke dienstverlening (kappersservice, klusservice) en ict (als geleider) talrijke betaalbare initiatieven en samenwerkingen te bedenken  die ervoor kunnen zorgen dat bewoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.
Met een wijkgerichte aanpak voor Fatima willen Wonen Limburg en Land van Horne het aanbod van ondernemers en burgers koppelen aan de vraag van senioren, zorgaanbieder en woningcorporatie. Wij zijn op zoek naar dié partijen, die kansen zien in deze nieuwe woonzorgmarkt.

Uitnodiging voor 21 november

Voelt u zich aangesproken? Ziet u kansen voor uw onderneming of organisatie? Wilt u als  burger meedenken?  Dan nodigen wij u graag uit voor de:
Doetafel ‘Sociaal ondernemerschap in Weert gezocht’
op  vrijdag 21 november van 14.00 -17.00 uur
locatie: Golden Tulip Weert, Driesveldlaan 99, 6001 KC Weert

Tijdens deze Doetafel (werksessie) willen we goede ideeën van vertalen naar een concrete uitvoeringsagenda voor de wijk Fatima in Weert. De bijeenkomst wordt ondersteund door de landelijke Doetank Zorg & Wonen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door uiterlijk 17 november een mail ter sturen naar doetank@vnoncw-mkb.nl

Het programma

In de bijlage vindt u het programma. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerik ten Berge  (Doetank Zorg & Wonen/06-52505974) of Tom Houben (Wonen Limburg / 06-13628711). Wij danken u alvast en kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst.

Graag tot 21 november!

 

Uitgelicht

Zoeken