Sportieve opening beweegtuin ‘d’r Wiebel-jaat’ in Eygelshoven

Marjolein Nollen

Op maandag 8 december is de beweegtuin in de Laethof in Eygelshoven officieel geopend.
Onder grote belangstelling is daarbij de naam ´d´r Wiebel-jaat´ onthuld, die via een prijsvraag is bedacht door mevrouw Wouters, inwoonster van Eygelshoven.

sportieve opening d;r wiebeljaar

Gezond

Wijkwethouder van Kerkrade-Noord Tim Weijers stelt: ´Bewegen is gezond. Dat staat buiten kijf. Maar gezondheid gaat verder dan een lichamelijke en geestelijke conditie. Door de beweegtuin kunnen bewoners, zowel van de Laethof als buurtbewoners, elkaar ontmoeten. Die sociale contacten bevorderen óók de gezondheid en het maatschappelijke welbevinden van de inwoners´.
Olga Commandeur, landelijk bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, zorgde voor een actieve workshop in ´d´r Wiebel-jaat´.

Iedereen is welkom

De beweegtuin is speciaal ontworpen voor ouderen en minder-validen. De beweegtoestellen zijn specifiek gericht op het verbeteren van de conditie, lenigheid en stabiliteit. Zo treft u bijvoorbeeld een beenstrekker, een zitfiets en een loopbrug aan. Het geheel is dan ook niet te vergelijken met een fitnessruimte in sportscholen.
De ruimte zal ook gebruikt worden door de fysiotherapeute van Meander voor het begeleiden van  haar cliënten en het geven van fysiotherapiebehandelingen.

De openingstijden van de beweegtuin zijn:

Maandag       13.00 tot 16.00 uur
Woensdag    10.00 tot 16.00 uur
Vrijdag            10.00 tot 13.00 uur

Samenwerking

De beweegtuin kwam tot stand door een samenwerking tussen Wonen Limburg, MeanderGroep en Radar en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Kerkrade, Wijkplatform Noord, Bewonersplatform Noord en Stichting Laurafonds.

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken